CHP’de vetocular istifa etmeyecek

Güncelleme Tarihi:

CHP’de vetocular istifa etmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 01:10

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in milletvekili adayı olmak için boşalttığı koltuğa atanan Bedri Sertel, yönetim kurulunun direnciyle karşılaştı, önce 10’a karşı 12 oyla veto edildi. Genel merkez bunun üzerine atamayı resmi yazıyla bildirdi ve yedeklerin de katılımıyla oylama istedi. Yönetim kurulu bu kez oybirliğiyle Serter’i onayladı.

Haberin Devamı

STRATEJİK HATA
Kriz yaratan atama, kazanan ve kaybedenleri de tartışmaya açtı. Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, işadamı Salih Özçiftçi’yi aday çıkarıp Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na götürünce kozlar oynandı. Bu ekibe karşı olan milletvekilleri Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam, Musa Çam ve Erdal Aksünger’in de desteğiyle sessiz ve derinden harekete geçti. Susam ekibi, Serter’e desteği gizledi, adının yıpranıp karşısında cephe açılmasını önledi. Yüksel ekibi kaybetmiş oldu.


TELEFON TRAFİĞİ
En büyük kaybeden de Yüksel ekibinden son anda ayrılan Ali Engin oldu. Görevi sürecince atanmasında etkili olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yüksel ekibine yakın olan Engin’in 12 veto karşısında il yönetimini tek tek arayıp “Serter’i onaylayın” sözleri yolları ayırdı. Bu manevraya genel merkez de artı puan yazmadı. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün Engin’i arayıp, “Yönetimdeki adamların bizim isme ‘hayır’ diyor. Genel başkan ve ben, sonucu senden biliriz’ dediği öne sürüldü. Yüksel’in de Engin’i arayıp, “Ön seçimden nasıl çıkacaksın, şimdi onu düşün” dediği iddia edildi.

Haberin Devamı


SERTER’DEN MESAJ

İl Başkanı Bedri Serter ise yönetim kurulu toplantısında, “Aziz Kocaoğlu bizim ağabeyimizdir, Alaattin Yüksel beni meclis üyesi yaptı” sözleriyle vetocu üyelere sıcak mesaj verdi. 12 vetocu üye, görevlerinden istifa etmeme kararı aldı. Veto eden il başkan yardımcılarının siyasi etik gereği bu görevlerinden ayrılıp üye olarak kalacakları öne sürüldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!