CHP’de 6 başkan ziyarete gitti

Güncelleme Tarihi:

CHP’de 6 başkan  ziyarete gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 22:09

CHP İzmir’de sorgu süreci başladı. Önce İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na seçim sonucuna yönelik rapor götürdü.

Haberin Devamı

Dün de çalışmamakla suçlanan belediye başkanları Hakan Tartan (Konak), Ercan Tatı (Buca), Hasan Karabağ (Bayraklı), Metin Solak (Çiğli), Kamil Okyay Sındır (Bornova), Ergun Özgün (Menderes) dün saat 07.00 uçağıyla Ankara’ya gitti.

Başkanlar saat 11.40’ta Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede başkanların, İzmir’de alınan seçim sonucunun başarısız olduğunu vurgulayarak, bunun ulaşım projelerinin tamamlanmamasından, örgütün milletvekili adaylarını tanımamasından, koordineli çalışılmamasından, Kocaoğlu- Susam kavgasından kaynaklandığını ilettikleri öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun da İzmir’de alınan seçim sonucu ile ilgili olarak, “Arzu ettiğimiz derecede olmadı” dediği öğrenildi.

İzmir’e gelecek

Kılıçdaroğlu, seçim sonucunun yerel yönetimlerle ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek, temmuz ayında İzmir’e geleceğini ve sadece belediye başkanlarıyla seçimin fotoğrafını çekeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Tartan, yeni yasama döneminde Kılıçdaroğlu ve parti grubuna başarı dileyerek, nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti, “Çok yoğun bir gündem olmasına rağmen bizi yaklaşık 40 dakika ağırladı. Başkanlar olarak genel bir seçim değerlendirmesi yaptık” dedi.

Özgün ise altı başkanın birlikte gitmesinin özel anlamı olmadığını öne sürdü, “Öyle denk geldi. Beraber randevu aldık. Yerel seçimlerde bugün itibariyle yapılması gerekenleri dile getirdik. Önümüzdeki günlerde İzmir’de daha etraflıca konuşulacak” diye konuştu.

Sındır ise şunları söyledi:

“Geçenlerdi bir toplantıda biraradaydık. ‘Genel başkanımızı seçimlerden sonra ziyaret edelim’ dedik. Partimizin iktidar mücadelesindeki çalışmalarına katkı koyacağımızı söyledik. Parti içi dayanışmayı artırmak için elimizden geleni yapacağız.”

Kürüm de gidecek

Katkı koymamakla suçlanan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de seçim çalışmalarındaki fotoğrafları albüm haline getirip, rapor yazarak Ankara’ya gitmeye hazırlanıyor. Kürüm, seçimde kendisine görev verilmediğini söyleyip, “Zaferde tuzumuz olsun istemediler” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!