CHP Balıkesir’de kriz çözümlendi

Güncelleme Tarihi:

CHP Balıkesir’de kriz çözümlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

CHP Balıkesir il teşkilatındaki başkanlık krizi sonunda çözümlendi. İl yönetim kurulu, genel merkezin isteği doğrultusunda Sıtkı Gider’i başkan seçti.

Haberin Devamı

İL Başkanı İrfan Barış, geçen 10 Ocak’ta, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Barış’ın yerine Ersin Dinçkal’ın vekalet edeceği açıklandı. Yönetim Kurulu 21 Ocak’ta yaptığı toplantıda Süleyman Kaba’yı yeni il başkanı olarak belirledi. Ancak genel merkez, Kaba’nın başkanlığını bir türlü onaylamadı. Genel merkezin, yönetim kurulu üyelerinden Sıtkı Gider’i il başkanı olarak görmek istediği ileri sürüldü.

Süleyman Kaba çekildi

Sorun iyice çıkmaza girerken, bir ay boyunca onama bekleyen Süleyman Kaba, 25 Şubat’ta yaptığı yazılı açıklamayla partinin önünü açmak için görevinden çekildiğini duyurdu. Bu gelişme üzerine il yönetim kurulu acilen toplandı ve genel merkezin isteği doğrultusunda Sıtkı Gider’i başkanlığa seçti.
Daha önce atamayla iki kez merkez ilçe başkanlığı yapan Gider, son kongrede il yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti. Sıtkı Gider, “Başarılı bir yönetim kurulumuz vardı. Yerel seçimlerde ve referandumda başarılı sınavlar verdik. Şimdi hedefimizde genel seçimler var. Daha da başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

İLÇELER BEKLİYOR

İl Başkanı İrfan Barış’la birlikte Bandırma İlçe Başkanı Ömer Lütfü Kayalar, Edremit İlçe Başkanı Mahmut Ceylan, Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol da milletvekili aday adayı olmak için istifa etmişti. Yeni il başkanı seçilemediği için bu ilçelere de atama yapılamamıştı. Sıtkı Gider’in öncelikle bu üç büyük ilçedeki yeni başkanları belirlemesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!