Çevrecilerin hedefi ‘denizkondu’ satılık

Güncelleme Tarihi:

Çevrecilerin hedefi ‘denizkondu’ satılık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Armatör Kahraman Sadıkoğlu, Marmaris Orhaniye’deki Martı Marina’ya bağlanan yüzer evi My Fantasy’i 4-4,5 milyon dolara satma kararı aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yüzer evle bir Rus işadamının ilgilendiğini belirten Sadıkoğlu, “Bizden detay istedi. Fotoğraflar çektik ona ve başka ülkelere göndereceğiz” dedi.
Yüzer evi 15 yıl önce planladığını kaydeden Sadıkoğlu, şunları söyledi:

“Artık böyle tekneler çok. Hermes’in, 157 milyon euroya yaptırdığı 58’e 38 metre teknesi var. İtalyan Prada da aynı tekneden yaptı. Gucci yaptı. Bunlar gelirse bizim Marmaris’teki çevre koruma hanımefendi almayacak mı? Böyle bir düşünce olur mu? Böyle tekneler yapılsın ama liman tüzüğüne uygun olunca karşı gelinmesin. Neymiş, ‘Mal benim gözümün zevkini bozuyor.’ Ben senin zevkine göre tekne yapmak mecburiyetinde değilim ki.”

Gelmesin mi denilecek

Bilinçsizce eleştirilmekten yorulduğunu kaydeden Sadıkoğlu, şöyle konuştu:

“Elimde bütün evraklar tamam diyorum, gelip incelemek isteyen yok, ama durmadan eleştiren çok. Tamam ben bu tekneyi satılığa çıkardım. Diyelim ki sattım. 2012’den sonra en az 10 tane bundan daha genişi olacak. Filiz hanım size soruyorum onlara da ‘buraya girmeyin’ diyebilecek misiniz? 800 ton sac, makineler, arıtma, tatlı su, pis su, eşyalar ve möble 4-4.5 milyon dolar demek. Bana Türkiye’de 4-4.5 milyon dolarlık bir gecekondu gösterebilir misiniz? Filiz hanımı da zaten hakaretten mahkemeye vereceğim.”

Artık son durakta

Haberin Devamı

My Fantasy’nin satılmaması durumunda tekrar koylara açılıp açılmayacağı konusunda ise Sadıkoğlu, “Artık burası son durak. Tekne satılana kadar burada duracağım. Martı Marina ile anlaştım. Gerekli belgelerimizi verdik. Marinanın imkanlarından yararlanıyorum. Kimseyi rahatsız ettiğimi de düşünmüyorum. Tekrar söylüyorum belgelerimde eksik yok, beni hiçbir yerden atamazlar ama artık yoruldum ve My Fantasy’i satıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!