Çevreciler yüzer evin izini inatla sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Çevreciler yüzer evin izini inatla sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun, 800 metrekarelik yüzer evi My Fantasy, Marmaris’te sürekli yer değiştiriyor. Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, “Bu ‘Yüzsüzkondu’yu marinada da istemiyoruz. Çekip gitsin” dedi.

Haberin Devamı

MARMARİS’te çevreciler, armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun, 800 metrekarelik dubleks daire şeklindeki, yüzme havuzu, saunası, spor salonu, helikopter pisti bulunan yüzer evi My Fantasy’nin peşini bırakmıyor. ‘Denizkondu’ adı verilen yüzer ev bu ay başında Albatros Marina’dan alınarak Bozburun Söğüt Köyü İnceburun’a bağlandı. Ancak haber duyuyunca yüzer ev, Orhaniye’deki Martı Marina’ya çekildi.
Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, My Fantasy’nin İnceburun’a çekildiğini duyar duymaz Denizcilik Müsteşarlığı’na faks çektiklerini belirtti, “Şikayetimiz üzerine bu yüzsüzkondu buradan alındı ama, getirildiği yer farklı mı? Orhaniye, fiziki yapısı nedeniyle her an kirlenmeye müsait bir turizm koyudur. Yüzsüzkonduyu marinada filan da istemiyoruz. Çekip buralardan gitsin. My Fantasy’nin denize elverişlilik belgesi olsa da olmasa da bu tekneyi sularımızda görmek istemiyoruz” diye konuştu.

Şimdilik sakınca yok

Haberin Devamı

Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar ise My Fantasy’nin seri-gösteri gemisi ruhsatı bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bizim marinaya almamızda sakınca yok. Bir aylık kontrat yapıldı. Elektriğini, suyunu alabilecek. Pis atığını marinamıza verebilecek. Yani tüm imkanlardan yararlanabilecek. Tekne gittiği yeri kirletiyorsa bu lafta kalmasın. Devlet göndersin gerekli makamlarını, yazsınlar cezasını. 10 günden fazla bir yerde kalmayacakmış. O zaman gemi ruhsatını da iptal etsinler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!