Çeşme Planı’nı durduran mahkeme kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

Çeşme Planı’nı durduran mahkeme kararına tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 00:00

İZMİR 2’inci İdare Mahkemesi, Çeşme Çevre Düzeni Revizyonu Planı’nı, bağlayıcı nitelikte olan Manisa-Kütahya-İzmir Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı’na uyulmadığı için durdurdu.

Haberin Devamı

Planların onaylanmasını özellikle yatırım yapmak isteyenlerle müteahhitler bekliyordu.

Çeşme’nin CHP’li Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, mahkeme kararını ve bilirkişi raporunu incelediğini belirtti, “Kütahya, Manisa ve İzmir’de bütün planların koordine edilerek plan yapılması lazım deniliyor. Kütahya ve Manisa’nın planlarında önemli olan sanayi ve tarım. Çeşme ise turizm. Biz onlarla koordine beklersek bu senelerce sürer. Çeşme’de de turizm yok olur. Böyle karar olmaz” dedi.

Önümüz kesiliyor

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Veysi Öncel de, ilçenin önüne devamlı engeller çıktığını, bundan endişe duyduklarını dile getirdi, “Her yıl 10 yurtdışı fuarına, 3 tane yurtiçi fuarına giderek Çeşme’ye daha fazla yatırım ve turist çekmek için gayret sarfederken yatırımların önü kesilmekte ve yatak sayımız artmamakta. Biz de bu konuda Çeşme’nin geriye gitmesini kabul etmiyoruz. İzmir ve Çeşme hep kaybetmeye mahkum oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eften püften sebepler

ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Komisyonu Başkanı Yakup Demir de, şunları söyledi:

“Devletimiz, yerel idaremiz hatta sivil toplum kurumları bir bölge gelişimi için çaba sarf eder, uğraş verir. Gelişmemesi ve önüne taş koymak için değil. Ben bir turizmci olarak bu tür bir bölgenin gelişimine eften püften sebeplerle engel olunmasını ayıplıyorum, yadırgıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!