Çeşme’de üç günlük ebru atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Çeşme’de üç günlük ebru atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 01:32

DÜNYACA ünlü ebru sanatçısı, Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi Koordinatörü Nedim Sönmez’in, Kedi Kültür Sanat Merkezi’nin koordinatörlüğünde Çeşme Arinnanda Otel’de 3 gün boyunca süren atölye çalışmaları sergiyle son buldu.

Haberin Devamı

Arinnanda Otel, Kedi Kültür Sanat Merkezi ve Nedim Sönmez’in desteğiyle 8-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ebru atölyesi etkinliği çocuklar ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı grupta gerçekleştirildi. Şimdiye kadar dünyanın pek çok yerinde gerçekleştirdiği atölye çalışmalarıyla yüzlerce kişiye ebru sanatını sevdiren Sönmez’in son çalışmalarına 15’i çocuk olmak üzere 31 kişi katıldı.

Çeşme’de üç günlük ebru atölyesi

Üç gün süren etkinlik kapsamında kaydını yapan sanatseverler ebru sanatının inceliklerini Nedim Sönmez’den öğrenme imkanı buldu. Çeşme’nin ünlü simalarının katıldığı sergide ebru ustası Sönmez’in eserlerinin yanı sıra kursiyerlerin atölye çalışmalarında yaptığı ve sergilenmeye değer bulunan eserleri de ziyaretçilere açıldı.

Haberin Devamı

Kedi Kültür Sanat Merkezi sahibi Güniz Can, ebru eserlerinin İzmir’deki galerilerinde sergileneceğini ve ileriki günlerde yine Arinnanda Otel işbirliğiyle Seramik Sanatçısı Neşe Bengisu’nun Seramik Atölyesi ve şarap tadım organizasyonlarını yapacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!