Çeşme’de turizm borsaya benziyor

Güncelleme Tarihi:

Çeşme’de turizm borsaya benziyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 00:00

Altın Yunus Oteli’nin Genel Müdürü Tayfun Başkurt, otelcilikte iniş ve çıkışları iyi takip etmezsen kötü sonuçlar alınabileceğini belirterek, “Çeşme her gün farklılık gösteriyor. İyi analiz şart” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in Çeşme İlçesi’ndeki 1200 kişilik Altın Yunus Oteli’nin Genel Müdürü Tayfun Başkurt, Çeşme’nin turizm açısından çok verimli, ama bir o kadar da karışık olduğunu belirterek, “İyi bir analiz şart” dedi.
Ilıca’da bulunan Altın Yunus Otel, yüzde 90’larda olan doluluk oranlarını Eylül’de arttıyor. 12 ay açık olarak Çeşme’de turizmi yıl boyunca yaşatan Altın Yunus, kışın ise yüzde 50’lerde doluluk oranını yakalıyor. Turizmin termal su ve eşsiz doğa güzelliği ile 365 güne yayılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Genel Müdür Tayfun Başkurt, “Çeşme turizm açısından çok verimli, ama bir o kadar da karışık. Tesisimizde 2012 yılı geçen yıla göre daha iyi. Uzun analizler sonrası vardığımız sonuçlar nisan ayında başlayan sezonda eylül ayında da dolulukta ortalama yüzde 90’a ulaşmamızı sağladı. Dünya genelinde değişen gündem turizmi de etkiliyor. Biz de ona göre plan ve programımızı yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kriz etkiledi
Avrupa’daki krizin turizmi etkilediğini, genelde yabacı turistler Antalya’yı tercih ederken, kriz yüzünden gelenlerin sayılarının düştüğünü kaydeden Başkurt, “Antalya, yerli turisti çekmek için elinden geleni yapıyordu. Ama Çeşme’nin suyu, denizi, termali ve doğası Türkiye’de paha biçilmez. Çeşme üst kesime hitap ederken, önemli olan müşteri memnuniyeti. Bunu da unutmuyoruz. Önümüzdeki zamanlarda yabancı turist sayısının da yükseleceğinden eminiz. Sörf ve golf turizmi de artacak” dedi.

ÇOCUKLAR ÖNEMLİ
Her yıl yaptığı yeniliklerle konuklarını ağırlayan Altın Yunus, odalar ve plajdan sonra şimdi de çocuklar için olmayanı yapmak için kolları sıvadı. Family Konsept otel olduklarını belirten Başkurt, “Otelimizde kalanların yüzde 50’sinden fazlası çocuğuyla huzurlu bir tatil için Altın Yunus’u seçiyor. Çocukların ve ailelerin de daha iyi bir tatil yapması için kolları sıvadık. Kidsland önümüzdeki yıl açılacak. Çocuklar için tam bir cennet olacak. Öğretmenleri eşliğinde zaman geçirirken, anne ve babalarıda daha rahat tatil yapacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!