Cennet Bozdağ’ı katlettirmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Cennet Bozdağ’ı katlettirmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 00:00

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün Bozdağ’da düzenlediği etkinlikte altın çıkarılması konusu gündeme geldi. Bölgenin doğal zenginliğinin bozulmaması istendi.

Haberin Devamı

İZMİR Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK), Bozdağ’da ‘Kış Dağcılık Şenlikleri’ etkinliği düzenledi. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki’nin de katıldığı organizasyonda Bozdağ eteklerinde altın çıkarılması konusu gündeme geldi.
Altın gibi ürünlerBirgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bozdağ’ın doğal zenginliği ve bölge halkının tek geçim kaynağı olan kestane, incir, zeytin ağaçlarının önemine dikkat çekti. Şener, “AKUT üyelerinin doğa katliamına neden olacak altın arama faaliyetlerine dikkatini çekmek için buradayız. Altın arama faaliyetleri yetkililerimizce önlenemezse, bizim için çok değerli olan doğa ve tarım ürünlerimizi tamamen kaybedeceğiz. Altın arama faaliyetleri başlarsa, gelecekte siyanürlü topraklarda ne siz dağcılık yapabilecek ne de şenlik düzenleyebileceksiniz. Bizim altınımız kestane, ceviz, incir... Hepsi de altın renginde ve altından daha değerli. Bu güzelim doğayı katlettirmemeye kararlıyız. Bizi yok etmeden bu doğal güzellikleri elimizden kimse alamaz. Bölge halkı olarak bütünlük içerisinde mücadeleye hazırız” dedi.

İzmir’i de etkiler

Haberin Devamı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Serdar Vardar da altın arama sonrası oluşacak kirlilik ve tektonik hareketlerin bölgeye vereceği zararlara dikkat çekti. Vardar, “Bu sorun sadece burada yaşayan 300 bin insanı ilgilendirmiyor. Buradan yetişen ürünler ve yeraltı suları İzmir’i de Beydağ Barajı aracılığıyla etkileyecek” diye konuştu.

DESTEK SÖZÜ

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki: Branş olarak alanıma girmese de ülkenin her yerinde maden arama konusunda birtakım çalışmalar var. Afrika’dan sonra Türkiye’ye göz diken süper güçler yeraltı kaynaklarına el atmaya başladılar. Bu konuda dik durup, sadece kuru eylemlerle değil, bölgeye vereceği tahribatı belgelerle ortaya koyduğunuzda haklı mücadelenizi kazanacağınızı umuyorum. Bu konuda da platformunuzu destekliyorum.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!