Cankurtaran eğitmenler

Güncelleme Tarihi:

Cankurtaran eğitmenler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 21:48

Bodrum’daki Işıl Milta Club Su Sporları Merkezi’nde görevli 13 kişilik ekip, son 10 yıl içinde 11’i yabancı 18 kişinin hayatını kurtardı.

Haberin Devamı

Sualtı Sporları Federasyonu ile Bodrum Sualtı Sporları ve Cankurtarma Derneği tarafından ödüllendirilen su sporları merkezinin baş eğitmeni Kamil Bağ, “Amacımız su sporları yaptırırken, spor yapan veya ilçemize tatile gelen turistin denizde ve karada öncelikle can güvenliğini sağlamak güvenli ortamda tatil yapmalarını sağlamaktır. Ekibimizle birlikte 24 saat nöbetteyiz” dedi.

Su sporları baş eğitmeni ve kaptan Kamil Bağ, yılda yaklaşık 10 bin turiste katamaran, jet ski, banana, deniz bisikleti ile su sporları hizmeti verdiklerini, günün 24 saati denizde ve karada oluşabilecek her türlü kazalara anında müdahaleye hazır olduklarını belirtti.

Onlara emanet

Bağ, “Tesisimize tatil için gelen ve su sporları yapan turistin yanı sıra denizde yüzen sahilde güneşlenen turistin bile can güvenliğinden sorumluyuz. Bu nedenle tamamı cankurtaran, ilkyardım ve denizde can güvenliği eğitimi alan ekibimiz ile son on yılda deniz kazalarında kurtardığımız can sayısı 18’i buldu. Bodrum’dan Didim’e ve Gökova’da Mazı’ya kadar bize gelen ihbarlara ve yardım isteklerine anında cevap veriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!