Camide imam ve dernek arasında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Camide imam ve dernek arasında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 01:20

İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki Hatuniye Camii'nin bahçesindeki odada yaklaşık 10 yıldır hizmet veren Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği'nin Başkanı Nuri Akay, caminin imamı S.T.'nin, dernek odasına gelip içeride bulunan eşyalarla derneğin tabelasına zarar verdiğini belirterek polise başvurdu. Emekli din görevlisi olan 85 yaşındaki Akay, "Günde 400 kişiye yemek, onlarca öğrenciye burs gibi birçok hayır yapıyoruz, caminin elektrik su faturalarını ödeyip ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ancak imam S.T., burada faaliyet göstermemizi istemiyor. Son olarak gelip odadaki eşyalara zarar verdi, tabelayı kırdı. Biz de mecburen polise gitmek zorunda kaldık" diye konuştu. İmam S.T. ise açıklama yapmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Basmane Semti'ndeki Hatuniye Camii'nin bahçesinde bulunan tek odada yaklaşık 10 yıldır hizmet veren İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği Başkanı Nuri Akay, bugüne kadar binlerce kişiye yemek dağıttıklarını, çocukların sünnetlerini yaptırıp evlenen kızların çeyizlerini hazırladıklarını, ayrıca caminin elektrik ve su faturalarını ödeyip, tüm ihtiyaçlarının dernek tarafından karşılandığını belirtti. Cami ve bölgede yaşayanlara sayamayacağı, birçok yardımda bulunduklarını sözlerine ekleyen emekli din görevlisi Akay, yaklaşık iki aydır, imam S.T.'nin dernek faaliyetlerini engellemek istediğini ileri sürdü.

Camide imam ve dernek arasında gerginlik

Yaklaşık 1 yıldır bu camide görev yapan imam S.T.'nin, dün (salı) öğle saatlerinde dernek odasındaki eşyalarla derneğin tabelasına zarar verdiğini dile getiren Akay, "Bu camide 1962- 1983 yılları arasında imamlık yaptım. Yaklaşık 10 yıl önce hem caminin ihtiyaçlarını karşılamak hem de buradaki dar gelirli insanlara yararlı olmak için bir dernek kurulmasını sağladık. Buradaki esnaftan tutun da bizleri tanıyan bilen insanlar, gelip makbuz karşılığında bağış yapıyor. Her kuruşun hesabını gelen müfettişlere veriyoruz. Müfettişler ayrılırken teşekkür ediyor bize. Somali, Filistin, Sudan ve Suriye gibi ülkelerden İzmir'e gelenlerin ilk konakladıkları yer olan Basmane'de, o insanlara kapılarımızı açıyoruz. Ancak iki ay önce imam S.T., cami içinde faaliyet gösteremeyeceğimizi söyledi. Biz de ilgili kurumlara durumu bildirdik. Faaliyetlerimizi sürdürmemizde bir sorun olmadığını belirttiler. Son olarak, imam S.T., dernek odasına gelip buradaki eşyalarla tabelaya zarar verdi. Biz de mecburi olarak polise gittik. Biz kimi kimsesi olmayan insanlara aş veriyoruz, destek sağlıyoruz. Dernek başkanlığını, imama da ilçe müftülüğüne de verebilirim, yeter ki bu insanlara sahip çıkılsın" diye konuştu.

Yaşananlarla ilgili açıklama yapmak istemeyen imam S.T., derneğin faaliyette bulunabilmesi için gerekli izinlerin kendisine gösterilmediğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!