Çalışmalar başladı

Güncelleme Tarihi:

Çalışmalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 13:38

Kütahya - Uşak Karayolu'nun ihalesi yapılan 46 kilometrelik bölünmüş yol yapımı için çalışmalara başlandı.

Haberin Devamı


Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, ihaleyi kazanan Danış Yapı Madencilik Şirketi'nin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Bölünmüş yol, KDV ve yüzde 20 keşif bedeli ile yaklaşık 70 milyon liralık bir proje. İşin bitirilme süresi ise 2 yıl. Çalışmalarda yaklaşık 2 bin kilovat elektrik enerjisi kullanılacak. Kırma eleme ve mekanik plent tesisleri kurulacak. Ayrıca ortalama 50 iş makinesi ve kamyon çalışacak. Ayda ortalama 120 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.
Aksoy, Kütahya-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki Gediz Kavşağı-Gelinkaya arası 10 kilometrelik ilk bölüm ile toplam 46 kilometre bölünmüş yolun tamamı Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt olacağını belirtti.
Bölünmüş yolun hizmete girmesiyle, Eskişehir, Kütahya, Gediz Organize Sanayi Bölgeleri'nden İzmir Limanı'na mesafe ortalama 50 kilometre kısalacağına dikkati çeken Aksoy, böylece yolun daha cazip hale geleceğini kaydetti. Yıllardan beri yapılmasını hayal edilen bölünmüş yolun, bölgede sanayi, turizm ve ticaret faaliyetlerini geliştirecek ve istidamı artıracağını da savunan Aksoy, emeği geçen herkese teşekkür edip, şimdiden hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!