Çalışan kadın özgür ve eşittir

Güncelleme Tarihi:

Çalışan kadın özgür ve eşittir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 21:43

Haberin Devamı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ve akp Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf, ankara’nın yoğun gündemine karşın, memleketine gelerek bazı açılış ve törenlere katıldı ve döndü.

ankara’dan karayoluyla dün sabah Denizli’ye gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ilk olarak Karşıyaka Mahallesi’nde bir yıl önce hizmete giren toplum merkezinin açılışına katıldı. Vali Yavuz Erkmen ile Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı açılış töreninde, Bakan Kavaf, toplum merkezlerinin çok önemli fonksiyonları yerine getirdiğini ve sayılarının artırılacağını söyledi. Kavaf daha sonra Karşıyaka Toplum Merkezi’nde yürütülen Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı (KİHEP) ile Okuma Yazma ve Bilgisayar İşletmenliği kurslarını başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdi.

Ayrım olmasın

Haberin Devamı

Denizli Belediyesi’nin tefriş ettiği Kent Konseyi Hizmet Binası’nın açılışının ardından Anemon Otel’e geçti. ‘Sivil Toplum Diyaloğu: AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı’ kapsamında, Denizli Sanayi Odası’nın yürüttüğü ve 12 ay süren ‘Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesi İçin Denizli ve Stockholm Odaları İşbirliği Projesi’ kapsamında belge almaya hak kazanan kadın girişimcilere, Kavaf belgelerini verdi. Bakan Kavaf, “Üreten ve çalışan kadın özgür ve eşit kadındır. Kadın istihdamını ve girişimci kadın sayısını artırmalıyız. Türkiye’deki 22 milyon çalışanın yüzde 72’i erkek. 2009 verilerine göre Türkiye’deki kadın çalışanları toplam çalışanların yüzde 22’sini oluşturuyor. Bu rakam çok düşük. Geleceğin iş dünyasını yapılandırırken cinsiyet ayrımcılığı yapılmamalıdır. Esas olan üretkenliktir” dedi.

Kadın dinamizmi

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de “Denizli Sanayi Odası’nın 462 üyesinden 36’sı, Denizli Ticaret Odası’nın 9 bin 548 üyesinden 970’i, Esnaf Odaları Birliği’nin 52 bin üyesinden 4 bin 532’si kadın. Biz bu rakamları çok düşük görüyoruz. Üniversite sınavlarında kızlarımız daha başarılı. Kadın dinamizmini yeteri kadar değerlendiremiyoruz. Bu eksikliğimizi gidermeliyiz” diye konuştu.Bakan Kavaf, Denizli’deki programının ardından yine karayolu ile ankara’ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!