Çağdaşlığa hayır!

Güncelleme Tarihi:

Çağdaşlığa hayır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Birçok semtte yeni imar planı için vatandaş belediye kapısını aşındırırken, Uzundere ve Cennetçeşme Bölgesi'nde yaşayanlar, ‘‘Gecekondu hayatından memnunuz'' dedi.

KONAK Belediyesi'nin Kent Yenileme Projesi kapsamında Uzundere, Yurtoğlu, Devrim ve Cennetçeşme Mahalleleri için hazırladığı imar planına,bölge halkı sıcak bakmadı. Devrim ve Uzundere Mahalleleri'nde yapılan anketler, halkın gecekondu semtinde oturmaktan memnun olduğunu gösterdi.

Anket sonuçları

SÖZKONUSU mahallelerde yaşayanların imar planı konusundaki görüşlerini, sosyal ve ekonomik durumlarını öğrenmek amacıyla yapılan anket sonuçları, Belediye yetkililerini şaşırttı. Pilot bölge olarak seçilen Uzundere'de, 181 bina sakiniyle yapılan görüşmelerde ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Sorulara cevap yok

SONUÇLARIN hem olumlu hem de olumsuz olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, ‘‘Bölge sakinlerinin çoğu sorularımıza yanıt vermedi. Alıştıkları düzenin bozulmasını istemiyorlar. Oturan insanlar evlerinden memnun. Çok azı sosyal imkan istiyor'' diye konuştu.

Uyum sağlanacak

KENT Yenileme Şubesi tarafından hazırlanan imar planına olumlu yaklaşmayan çevre sakinlerinin zaman içinde gelişmeye ayak uyduracaklarını belirten Başkan İzgi, ‘‘Başta tepkiyle karşılaşmamız çok normal. Plan kendi içinde işlemeye başlayınca, ister istemez uyum sağlanacak'' dedi.

PLANDA NELER VAR?

UYGULANACAK imar planında Belediye'nin kesinlikle yıkım yapmayacağını vurgulayan Başkan Erdal İzgi, ‘‘Ev sahipleri mütahitlerle anlaşarak evlerini kendileri yıkacak. Biz bu bölgeyi müteahhitler için cazibeli hale getireceğiz. Kat iznine göre ev sahipleri 2-3 daire kazanacak'' dedi. Kat izninin mahallelere göre değişiklik göstereceğini belirten İzgi, ‘‘Bazı bölgelerde 3-4 kat, bazı bölgelerde ise 9 kata kadar izin var. Burası çok rağbet görecek. 3 yıl içinde bu proje olgunluk kazanacak. Müteahhitler ilgi gösterdikçe, iş merkezleri, sosyal tesisler açılacak. Buranın önem kazanmasını da biz sağlayacağız'' diye konuştu.

Hiç üniversite mezunu yok

ANKET sonuçlarında bölge sakinlerinin yüzde 86'sının evlerinden ve çevreden memnun olduğu, yüzde 78.5'inin evlerini kendisinin yaptığı belirlenirken, sakinlerin 35.2'sinin imar planı uygulamasıyla müstakil tapu beklentisi olduğu ortaya çıktı. Ankete katılan 181 bina sakinin yüzde 76.2'sinin ilkokul mezunu olduğu belirlenirken, hiç üniversite mezunu bulunmadığı açıklandı. Ailelerin yüzde 84'ünün göç sonucu bu bölgelere yerleştiği belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!