Büyükşehir’in önünde yemek çadırı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’in önünde yemek çadırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 14:41

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde 6 bin memuru kapsayan toplu sözleşmede yeralan yemek yardımı gerçekleşmediği gerekçesiyle belediyede örgütlü Tüm Yerel Sen Sendikası belediye önünde yemek çadırı kurdu. Yönetimi proteto için kurulan çadırdan memura öğle yemeğinde mercimek çorbası dağıtıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir’in önünde yemek çadırı

Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU’da çalışan yaklaşık 6 bin memuru kapsayan ve yetkili sendika Yerel-Sen 1 No’lu Şube ile imzalanan toplu sözleşmeyle memurlara aylık 878 TL sosyal denge tazminatı ödenmeye başlandı. Sözleşmede ayrıca yemek yardımı maddesinin yeraldığını ancak hayata geçmediğini belirten Tüm Yerel-Sen 1 No’lu Şube üç aydır bu konuda yemek fişi ihalesi konusunda herhangi bir adım atılmadığı için tepki olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde yemek çadırı kurdu.Toplu sözleşme gereği kendilerine yemek yardımı yapılması gerekirken yapılmadığını belirten sendika yönetcileri ve memurlar kurulan yemek çadırında dağıtılan mercimek çorbası ile karınlarını doyurdu. Yemek çadırı 10 gün boyunca belediye önünde kalacak.

Haberin Devamı

Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Hakan Kıran, 6 bin çalışanı ilgilendiren yemek yardımı konusunda belediye yetkililerine çağrıda bulunan Hakan Kıran, imzalarının arkasında durmalarını istedi. Kıran; "Zaten AKP iktidarının iş güvencemizi ortadan kaldırmaya çalıştığı, adaletsiz, emek karşıtı politikaları ve yandaş sendikaları aracığıyla sefalete sürüklediği memurlara, hem yasal anlamda hakkı olan, hem de anlaşarak imzalanan sözleşmeye konulan yemek yardımını başlatmamak sosyal demokrat anlayışa sahip bir belediyeye yakışmaz. Biz sizden yat mı istedik, kat mı istedik? Soframıza bir lokma ekmek istedik" dedi.

Rakip Sendika TümBel-Sen’i de eleştiren Kıran daha önce toplu sözleme yapma yetkisini elinde bulunduranların bir adım ileriye gidemedikleri gibi, var olan haklarında kaybedilmesine neden olduklarını söyledi. Yemek yardımını da 5 yıl aradan sonra sözleşmeye eklettirdiklerini belirten Kıran "Ancak bugün uygulanmadığı için buradayız. Bu ayıp ne sizin ne de sendikamızın ayıbıdır. Bu ayıp imzasının arkasında durmayanların ayıbıdır" dedi.


BAKMADAN GEÇME!