Büyükşehir’in yol haritası

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’in yol haritası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 00:00

Büyükşehir Beleediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 32 üst düzey bürokratıyla Salihli’de gerçekleşen 2.5 günlük kampta çizilen yol haritasını özetledi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 32 bürokratla Salihli’de gerçekleştirilen 2.5 günlük kampta Mart 2014’e kadar kentin acil sorunlarının çözümü, kent vizyonuna katkı sağlayacak projelerin hızla tamamlanması ve İzmirlilere daha konforlu bir yaşam için yeni bir yol haritası belirlediklerini söyledi.
Toplantının sonuç bildirgesinin yakında tamamlanacağını vurgulayan Kocaoğlu, kararları özetledi:
250 çevreci otobüs
“ESHOT’un 150, İZULAŞ’ın da 100 solo otobüs almasını kararlaştırdık. Ayrıca ESHOT, İzmir’de çevreci ve tasarruflu hibrit otobüslerin kullanılmasıyla ilgili çalışmalar yapacak. Özellikle çevre ve yeşil enerji konuları üzerinde yoğunlaşmak istiyoruz. Bu amaçla İZSU’nun Çiğli’deki atıksu arıtma ve yeni kurulacak çamur çürütme tesislerinin enerjisini rüzgardan elde etmek üzere de çalışmalara başlayacağız. İlk modelin başarılı olması durumunda, diğer arıtmalarda da rüzgar enerjisini kullanmak istiyoruz.
Yakıtta tasarruf
Trafikte uygulamaya almayı planladığımız ‘Tam Adaptif Trafik Yönetim Sistemi’ sayesinde kavşaklarda bekleme süreleri yüzde 50 azalacak, yol kapasiteleri yüksek verimle kullanılacak. Böylece bir yandan emisyon salınımı düşürülürken yakıtta da ciddi tasarruf sağlanmış olacak. Tramvay ve çevreci özelliklere sahip yeni gemilerimiz de, arıtmalarla başlayıp Büyük Körfez Projesi’yle sürdürmek istediğimiz vizyon hedefimizi destekleyecek.
Eşrefpaşa Hastanesi’nde yoğun bakım ve fizik tedavi üniteleri ile uyku apne sendromu tanı tedavi merkezi kuracağız. Ayrıca amatör sporcularımızın ücretsiz sağlık kontrollerini de yine Eşrefpaşa Hastanesi’nde yapacağız. Tam teşekküllü gıda kontrol laboratuvarı kurulacak.
Çorba çeşmeleri
Dünya Tiyatro Günü etkinliklerini, Akdeniz kentleri ve kardeş kentlerin katılımıyla uluslararası hale getireceğiz. Üniversite kampüslerinde öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceği ‘Çorba çeşmeleri’ kuracağız. Hemen bu eğitim döneminde Ege ve Dokuz Eylül kampüslerinde uygulamaya başlıyoruz. Orman köylerine, öğrencilerin okul gidiş-geliş saatlerini ön planda tutan otobüs seferlerini eylül ayında başlatacağız. Yeni yapacağımız yollarda bisiklet yollarını da planlayacağız.
İZSU su patlak ve arızalarına müdahale edecek ekip sayısını takviye edecek. Vapur iskeleleri hızla yenilenecek.
Turizme önemli adım
Ballıkuyu’daki heyelan bölgesi, Roma Antik Tiyatro’nun bulunduğu alan ve Ayavukla’nın önündeki bölgede kamulaştırmanın başlanmasını kararlaştırdık. Ege Medeniyetleri Müzesi alanının planlamasına başlayacağız. Ayrıca Fevzipaşa-Çorakkapı Camii- Kadifekale ve İkiçeşmelik arasındaki tescilli binaların ya sahipleri tarafından restore edilmesi ya da belediyenin kamulaştırma değerlendirme kurallarınca belirlenecek fiyat üzerinden satın alınması konusunu görüştük. Kent turizmini ayağa kaldıracak bu tarihi aksta önemli adımlar atmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!