Büyükşehir flaması zirvede

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir flaması zirvede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 01:11

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler Müdürü Ertuğrul Tugay, eksi 52 derecede, 5642 metre yüksekliğe tırmanarak, Kafkaslar’daki Elbrus Dağı zirvesine Türk Bayrağı ve Büyükşehir Belediyesi flamasını dikti.

Haberin Devamı

Büyükşehir flaması zirvede

Dağcılık sporuyla ilgilenen ve daha önce çok sayıda tırmanış yapan Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı Tarımsal Projeler Müdürü Ertuğrul Tugay, Kafkas Dağları’nın en yüksek doruğu olarak bilinen Rusya sınırlarındaki Elbrus Dağı’nın 5642 metre yüksekliğindeki Batı Zirvesi’ne tırmanmak için dağcı arkadaşları Yıldırım Seçmen, Güçlü Özen ve İbrahim Akçay ile birlikte aylar öncesinden hazırlıklara başladı.

Büyükşehir flaması zirvede

Tugay, 10 gün süren zorlu tırmanışın ardından eksi 52 derecede zirveye ulaştı. Dağcı bürokrat, Avrupa’nın en yüksek doruğu kabul edilen Elbrus Dağı’na Türk Bayrağı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi flamasını dikti. Uzun süredir hayalini kurduğu tırmanışı başarıyla tamamladığını belirten Ertuğrul Tugay, İzmir’in adını Avrupa’nın zirvesine taşıdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!