Büyükşehir davası kitapta

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir davası kitapta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne 2 Mayıs 2011’de yapılan operasyonla başlayan ve Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve çete liderliği suçlamasıyla 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı 130 sanıklı Büyükşehir Belediyesi davası süreci “Çete” adıyla kitap oldu.

Haberin Devamı


 Aziz Kocaoğlu, gelecek kuşakların bugünleri sadece operasyon, çete sözcükleriyle hatırlamaması için tarihe resmi belgelerle not düştüklerini söyledi.
Başkan Kocaoğlu, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Ekim Perşembe günü duruşması yapılacak davadan dört gün önce “Çete” adlı kitabı basın mensuplarına tanıttı. Önce kitabın yazılış amacını anlatan Kocaoğlu, adını vermeden Buca Belediyesi eski başkanı Cemil Şeboy’un 18 gün tutuklu kaldığı operasyon sürecini örnek gösterdi. Kocaoğlu, bu sürecin sekiz sütuna manşet olurken, serbest bırakılan başkanın haberinin tek sütunda verildiğini, bu nedenle gelecek kuşakların bunu bilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti. Kocaoğlu, “Gelecekte birisi bu arkadaşın torununa operasyon manşetlerinin yeraldığı gazeteleri gösterirse, torunu ne yanıt verecek?” diye düşündüğünü, iki sene sonra daha büyük bir operasyonla kendisinin karşı karşıya kaldığını söyledi.Kocaoğlu, “Kitabı gazeteci Gönül Soyoğlu yayına hazırladı. Benimle yaptığı röportajları, olaylar ve belgelerle birlikte derledi” diyerek, kitabın sürecin bir kesitini aktardığını, çünkü operasyonun bazı ayrıntılarının sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

DENİZ SİPAHİ'NİN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Büyükşehir davası kitapta


Yargıyı etkilemez
Aziz Kocaoğlu, kitabın adının önce “İzmir Çetesi” olmasını düşündüklerini, ancak Kadir İnanır’ın oynadığı “İzmir Çetesi” filmi ile aynı olacağı için sadece “Çete” koyduklarını söyledi. Kitabı yargı sürecini olumsuz etkilemeyeceğini belirten Kocaoğlu, kaynaklarının resmi belgeler, başlarından geçenler, verdikleri ifadeler, sorulan sorular olduğunu ve sadece süreci anlattıklarını söyledi. Kocaoğlu, “Bu kitabı yazdığımız için başımıza bir şey gelecekse razıyız. Biz bu kitabı gelecek kuşaklariçin yazdık. Tarihe bu operasyonla ilgili bir not düştük” dedi. Kitabın çıkış zamanının 11 Ekim duruşmasında üç gün önce olmasının sadece rastlantı olduğunu belirten Kocaoğlu, daha önce basmayı düşündüklerini ancak müfettişlerin yeniden belediyeye gelmesiyle malzemenin artması sonucu geciktiğine dikkat çekti. Kocaoğlu, 52 vergi denetçisinin halen belediyede çalıştığını dile getirdi.

Haberin Devamı


Herkes destek oldu
Belediye’nin üzerinden silindir gibi geçen operasyon nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Kocaoğlu, “Gecikmeler oldu. İhale süreçleri uzadı. Doğruyu bulmak için kılı kırk yardık. Bürokrasi sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yedi. Bu doğaldır. İyiniyetle çalıştılar. Çoğu emekliliği gelmesine karşın ayrılmadı. Hatta operasyon öncesi emekli olanlar bile geri gelip çalıştı. İzmirliler gibi bürokratlarımız da destek verdi” dedi. Türkiye belediyecilik tarihinde böyle bir olay olmadığını beliten Kocaoğlu, “Yargılama sürüyor. 11’Ekim’de her şey olabilir. Ancak Türkiye’de yaşayan 75 milyon, 4 milyon İzmirli çeteyi, operasyonu çözdü. Bundan sonra başımıza ne gelecekse yaşayacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!