Büyükerşen'den sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Büyükerşenden sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 18:37

İzmir’e 9 Eylül’de kardeş şehir Eskişehir’den çok özel bir armağan ulaştı. Yaptığı balmumu heykellerle uluslararası üne kavuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Atatürk’ün İzmir’e girdiği kıyafetiyle birebir ölçülerdeki heykelini yaparak Aziz Kocaoğlu’na hediye etti.

Haberin Devamı

9 EYLÜL 1922’de Türk ordusunun kente girmesiyle birlikte Yunan işgalinden kurtulan İzmir’in kurtuluş günü etkinliklerine kardeş şehir Eskişehir’den çok anlamlı bir katkı geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kendi eseri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bire bir boyutlarındaki balmumu heykelini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hediye etti.Büyükerşen, “İzmir benim çok sevdiğim,çok takdir ettiğim Atatürkçü, laik ve cumhuriyetçi insanların yaşadığı bir kent. Hem dostluğumuzun bir nişanesi olarak, hem de bize gösterdikleri yakın ilgi ve teveccühe bir teşekkür olmak üzere ‘Bir hediye sunalım’ dedik.Parayla alınabilecek bir hediye nasıl olursa olsun duygularımızı ifade etmez diye düşündük. Benim yapımım olan Atamızın balmumu heykelini 9 Eylül’de hediye etmek istedik” dedi.

Haberin Devamı

Büyükerşenden sürpriz

İZMİR İÇİN BÜYÜK ONUR

Prof.Büyükerşen,Başkanlıkgirişinekonulanheykelin,Atatürk’ünİzmir’iziyaretisırasındakigörüntülerindenesinlenerekhayatageçirildiğinidilegetirdi.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Hocamız, Eskişehir ve İzmir arasındaki bağlardan, bizim küçük jestlerimizden son derece etkilendi ve nazik bir davranışla bize gerçekten hediyelerin en güzelini, en mükemmelini, en onurlusunu bağışladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir armağanı almak bizim için, İzmirliler için çok büyük bir onur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!