Bulut için suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bulut için suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

BORNOVA EVKA - 3'te 1. derece doğal SİT olan zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede başlayan yapılaşmaya İzmir Barosu Avukatları ‘‘dur’’ dedi. İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek, Bornova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

BÖLGEDE inşaata başlayan Sevda Konut Yapı Kooperatifi'nin 1. derece doğal SİT alanı olan bölgede kanuna aykırı eylem yaptıklarını belirten Av. Kurtuluş Binici, ‘‘SİT alanına inşaat izni veren Bornova Belediyesi ve Sevda Yapı Kooperatifi hakkında suç duyurusunda bulunduk’’ dedi.

VATANDAŞLARDAN konuyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Kurtuluş Binici, ‘‘Bornova Belediyesi ve Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan belge istedik. Eğer haklı bulunursak ki bu zaten kaçınılmaz, Savcılık soruşturma başlatacak’’ diye konuştu.

KOOPERATİFİN bölgedeki SİT kararını bilmesine rağmen inşaata başladığını, Bornova Belediyesi'nin ise inşaat izni verdiğine dikkat çeken Binici, ‘‘Bölgenin 1. derece SİT alanı olduğu biliniyor. Bilerek ciddi bir suç işlendi. Üstelik alandaki zeytinlikler de katledildi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!