Bugün oğlumun düğünü damat oldu

Güncelleme Tarihi:

Bugün oğlumun düğünü damat oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 00:00

Teröristler tarafından şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk’un İzmir’deki evine ateş düştü. Anne Balduk, oğlunun cenazesi evin önünden uzaklaşırken zılgıt çekip, “Oğlumu düğüne gönderiyorum, O damat oldu” dedi.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ta şehit düşen 30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk’un cenazesi, Diyarbakırlı olan ailesinin yaşadığı İzmir’e getirildi. Anne ev hanımı Methiye Balduk ile emekli işçi baba Nurettin Balduk, sabah saatlerinde şehidin cenazesinin getirildiği İzmir Mevki Asker Hastanesi’ne gitti. Hastaneden İzmir’in Bayraklı İlçesi’ndeki evlerine geri dönen beş çocuk sahibi çiftten acılı anne Methiye Balduk, kendisini sokakta gözyaşları içinde karşılayan yakınları ve kalabalığa “Ağlamayın, PKK’lıları sevindirmeyin. Ben de ağlamayacağım. Kahrolsun PKK” diye seslendi, ardından baygınlık geçirdi. Anne Balduk, oğluyla en son cuma gecesi telefonla konuştuğunu, kendisine hakkını helal etmesini söylediğini anlattı.

En son eşi görüştü

Dev Türk bayrağının asılı olduğu evlerinin önünde PKK’ya lanet yağdıran baba Nurettin Balduk ise “Oğluyla en son eşinin görüştüğünü anlattı, “Oğlum annesinden helallik almış” dedi. Acılı baba şehit olan oğluyla gurur duyduğunu haykırdı.Bir süre sonra Şehit Uzman Çavuş Balduk’un Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri araçla evlerinin önüne getirildi. Burada anne Methiye Balduk ve baba Nurettin Balduk başta olmak üzere kardeşleri ve diğer yakınları tabutu okşayıp, sarıldı. Seher Balduk da iki yıllık eşinin tabutunu okşadı, öpücük verdi.
Abla Remziye Balduk ise, kendi oğlu Ozan Ahmet Keskin’in de askere gitmek üzere olduğunu, dayısıyla askerlik yapmayı hayal ettiğini söyledi. Abla Balduk, “Kardeşim yeğeniyle telefonla konuştu. Vatani görevini yanında yapmasını istiyordu. Bu bayraklar da askere gidecek olan oğlum için hazırlanmıştı. Ancak şehit kardeşim için asıldı” dedi.
Alkışlarla uğurlandı
Üç yıldır Şırnak’ta görev yapan, bir ay önce 15 gün izne gelip birliğine geri dönen şehit Uzman Çavuş Balduk’un cenaze aracındaki tabutu daha sonra cenaze namazının kılınacağı, Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’ne götürüldü. Anne Balduk, oğlunun cenazesi evin önünden uzaklaşırken zılgıt çekip, “Oğlumu düğüne gönderiyorum, O damat oldu” diye seslendi. Cenaze aracı evin önünden alkışlarla uğurlandı.
Teröristler tarafından  şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk’un İzmir’deki evine ateş düştü. Anne Balduk, oğlunun cenazesi evin önünden uzaklaşırken zılgıt çekip, “Oğlumu düğüne gönderiyorum, O damat oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!