Buca'ya Otizm Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Bucaya Otizm Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

OTİSTİK Çocukları Koruma ve Yönlendine Derneği (ODER), Buca'da tarihi bir binayı satın alarak ‘‘Otizm Eğitim ve Rehabiltasyon Enstitüsü’’ kurma çalışmalarına başladı. Anıtlar Kurulu'ndan restorasyon izni alan derneğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, binanın 20 milyarlık masrafı ve bahçesinin düzenlenmesi üstlenerek destek olacak.

PİRİŞTİNA'yı ziyaret eden Dernek Başkanı Ziya Lekesiz ve yönetim kurulu üyeleri, otizm konusunda eğitim verecek kuruluşların yetersiz olduğunu belirtti. Türkiye'de 100 bine yakın otistik olmasına karşın resmi kayıtlarda 480'i İzmir'de olmak üzere toplam 910 kişi olarak gösterildiğini belirten Lekesiz, çocuklarının geleceği konusunda endişe duyduklarını söyledi.

ODER'in eğitim ve rehabilitasyon ile yaşam köyü olmak üzere iki projesi olduğunu söyleyen Ziya Lekesiz, ‘‘Buca'daki binayı enstitü olarak kullanılır hale getirmek için desteğe ihtiyacımız var. Türkiye'de ilk olacak bu enstitüde, uzmanlar gelip terapisyenleri ve aileleri eğiticek. Onlar da aynı eğitimi çocuklarına verecek’’ dedi.

BAŞKAN Piriştina da, derneğin yaptığı çalışmanın çok soylu bir çaba olduğunu kaydederek, ekonomik yapısı iyi olmayan otistik çocuklu ailelerin çok zorlandıklarını gözlediğini söyledi. Dustin Hoffman'ın başrolünü oynadığı ‘‘Rain Man’’ filmiyle otistiklerin tanınmaya başladığını söyleyen Piriştina, ‘‘Enstitü binasının yapımını üstlenmeyi bir görev sayıyorum’’ dedi.

ODER yöneticileri, Otizm Eğitim ve Rehabilitasyon Enstitüsü binasının restorasyonu üstlenlenn Başkan Ahmet Piriştina'ya teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!