Buca'nın şakası yok

Güncelleme Tarihi:

Bucanın şakası yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 00:00

Son 5 maçını kazanarak müthiş bir çıkış yakalayan sarı-lacivertli ekip, Süper Lig yarışında Altay ve KSK’den daha kararlı olduğunu gösterdi. Bu sezon Arena’yı rakiplerine dar eden Bucaspor, fikstür avantajıyla da İzmir’in yeni umudu oldu.

Haberin Devamı

DARDANELSPOR’u uzatma dakikalarında bulduğu golle yenerek üst üste 5. galibiyetini alan Bucaspor, Bank Asya 1. Ligi’nde lider Karabükspor’un ardından ikinci sıraya yerleşerek Süper Lig’e çıkma konusunda şakasının olmadığını bir kez daha gösterdi. Altay ve Karşıyaka’ya oranla daha istikrarlı bir grafik çizen Fırtına’nın İzmir’de Süper Lig’e en yakın takım olduğunu söyleyen Teknik Direktör Özcan Kızıltan, elde ettikleri başarıda taraftarların “Arena” dediği Yeni Buca Stadı’nın önemli yer tuttuğunu dile getirdi.

Rakiplerini eziyor

Yeni Buca Stadı’nın konumu yüzünden taraftarların takımı çok iyi motive ettiğini, tribün baskısının da rakip takımı olumsuz etkilediğini kaydeden Kızıltan, “Bucaspor, geçen sezondan bu yana Arena’da oynadığı 16 maçın 13’ünü kazanırken sadece 1 yenilgi aldı. Bu sezon 8 karşılaşmadan 7’sini kazanırken hiç mağlup olmadı. Bu müthiş bir performans. Ayrıca sadece stat da değil. Kaynaklar’da da mükemmel bir tesis var. İşin içine yönetimin desteği ve futbolcuların özverisi girince başarı kaçınılmaz oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Sadece altı deplasman
Bu arada Bucaspor’un fikstür avantajı da kurmayların Süper Lig iştahını kabartıyor. Kalan 14 maçın 9’unu İzmir’de oynayacak sarı-lacivertli ekip, lider Karabükspor ve şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Konyaspor’u sahasında konuk edecek. Fırtına deplasmanda sadece Hacettepe, Boluspor, Adanaspor, Samsunspor, Giresunspor ve Ç.Rizespor ile oynayacak. Bucaspor bu hafta Hacettepe deplasmanında galip gelir, Altay da Karabükspor’u Karabük’te mağlup ederse, averajla liderlik koltuğuna oturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!