"Bu yıl zor geçecek"

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl zor geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 01:15

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar sanayicileri döviz kurları, yatırım ve kredi kullanımı konusunda uyardı.

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, 2015 yılında kurlarda önemli dalgalanmalar yaşanabileceğini belirterek, sanayiciyi uyardı, “Genel seçimlerden önce büyük miktarlı ve uzun vadeli yatırımlar konusunda karar almak için çok titiz davranılmalı” dedi.

PASTADAN PAY AZALIYOR
EBSO Meclis toplantısında, 2015 yılının zor geçeceğini belirterek, Türkiye’nin motivasyon açısından devlet veya özel bir yatırım hamlesine ihtiyacı olduğunu söyleyen Yorgancılar, şöyle konuştu; “2014 yılının zor geçtiğini ve 2015’in daha kolay olmayacağını hep söylüyoruz. Gerek OECD, gerekse IMF küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminlerini küçülttü. Küçülen bir ekonomide paylaşılan pasta dilimleri de küçülecektir. Biz sanayiciler, etrafımızdaki ateşten çemberin içinde düşük karlarla üretmeye gönüllü gruptanız. Çünkü güçlü ekonominin, ancak güçlü sanayi ile mümkün olabildiği inancındayız.”

Haberin Devamı

KREDİ İÇİN ACELE ETME
Yorgancılar, sanayicilere yılın ilk yarısında enflasyon ve faizlerdeki olası düşme nedeniyle kredi kullanımı için acele etmemelerini, uygun zaman beklenmelerini önererek, şöyle konuştu: “Kurlarda önemli dalgalanmalar yaşanabilir. Bu nedenle döviz pozisyonunda açığa düşülmemelidir. Genel seçimlerden önce büyük miktarlı ve uzun vadeli yatırımlar konusunda karar almak için çok titiz davranılmalı. Vadeli satışlar ve müşteri tercihleri konusunda çok daha dikkatli olmak gerekir. Dünya ve Türkiye ekonomisi 2015 yılında yeni bir moda girecek. Bu durum işletmelerin de yeni dengeler kurmasını gerektirecek, yatırım ve stok düzeyi kararlarının çok daha titizlikle alınması zorunluluğu doğacak. Bu yıl dünyayı iyi okuyabilenlerin, Türkiye koşullarındaki olası değişikliklere kendini iyi hazırlayabilenlerin yılı olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!