Bu sergide sinerji var

Güncelleme Tarihi:

Bu sergide sinerji var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 14:50

Paris’ten geçen Aralık ayında üç madalya ile dönen ve "Salondayız-Sinerji-İzmir" sergisi, GT Art Galeri’de düzenlenen kokteylle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı açılışta sergi hakkında bilgiler veren Türkiye Delegasyonu Başkanı ressam Nurhilal Harsa, sanatçı grubu olarak Türkiye’yi yurtdışında 11 yıldır temsil ettiklerini söyledi. Ressam Hakan Esmer’in 10x10 santimetre ebatlarında resim sergileme fikrini ressam Serdar Leblebici’nin projelendirdiğini ifade eden Harsa, sergilerine de kendi aralarındaki enerjiden ve işbirliğinden doğan güce karşılık gelen "Sinerji" adını verdiklerini söyledi. Toplamda 210 adet resim ve heykellerden oluşan Synergie konseptinde her ressamın 10’ar eserinin olduğunu sözlerine ekleyen Harsa, "Fransa’dan sonra ülkemizde özellikle İzmir’de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizleri yalnız bırakmayan sanatseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu sergide sinerji var

Kuruldukları 2015 yılının ardından 2016’da birbirinden güzel sergilere ev sahipliği yaptıklarını belirten GT Art Sanat Danışmanı Koray Gürbüz ise şimdiden 2017 yılının çalışmalarına başladıklarını söyledi. Sanatın başkenti Paris’te 3 madalya alan "Salondayız-Sinerji-İzmir" sergisini ziyarete açmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Gürbüz, "Tüm İzmirli sanatseverleri sergimize bekliyoruz^" diye konuştu.

Farklı konseptiyle dikkat çeken sergide, Nurhilal Harsa, Ahmet Yeşil, Akın Yıldırım, Ayhan Çetin, Baki Bodur, Berk Arıkan, Betül Demir Karakaya, Ceyhun Yaman, Duygu Aydoğan, Derya Ülker, Emre Lüle, Erhan Lanpir, Filiz Pelit, Hakan Esmer, Kemal Uludağ, Mehmet Yıldırım, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Özgür Eryılmaz, Raşit Altun, Samed Arda Selim, Serdar Leblebici ve Turgut Akarsu’nun eserleri yer alıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!