"Bu kirliliğin içinde olamayız"

Güncelleme Tarihi:

Bu kirliliğin içinde olamayız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 01:36

İZMİR’de bu hafta sonu üç ilçede yapacağı kongrelerde takvimi tamamlamaya hazırlanan MHP’de sular durulmuyor. Partiyi Bayraklı’da kuran ve yedi yıl ilçe başkanlığı yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Taşkın Işık, delege bile olamayınca tepki gösterdi. Işık, "Siyaset buysa biz bu kirliliğin içinde olmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Geçen pazar günü yapılan MHP Bayraklı ilçe Kongresi’nde Özcan Ceylan, Ertuğrul Civelek ve Mustafa Kandil aday oldu. Kandil, 151 oyla ilçe başkanı seçildi. Sandık parti içindeki sıkıntıları artırdı. MHP’yi Bayraklı’da kuran ve yedi yıl ilçe başkanlığı koltuğunda oturan İl Yönetim Kurulu Üyesi Taşkın Işık, delege olamayınca şu sözlerle isyan etti:

"Yerel seçimde partimizin adayı olan Mehmet Toptaş çalışmadı. Toptaş bu seçimde Kandil’e destek verdi. İl Başkanı Necat Karataş’ın da desteğini alan Kandil seçildi. Delege listesinde aynı soyadını taşıyan 17 kişi var. MHP İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan kişi, CHP’li Bayraklı Belediyesi’nde çalışıyor. Bayraklı’da oturmayanlar başka ilçelerde siyaset yapanlar, CHP seçim bürosunda görev alanlar delege yazıldı ama iki genel, iki yerel ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapan, kapı kapı gezen, bayrak asan ben delege yazılmadım. Siyaset buysa biz bu kirliliğin içinde olmayacağız. Birilerinin hesabı var ama bizim de onların tahmin edemeyeceği bir hesabımız olabilir. Emeğin çiğnenmesine göz yummayacağız. Bundan sonra yönetim kurulu toplantılarına da gitmeyeceğim. Bu anlayışa hizmet edemem."

Haberin Devamı

"KARATAŞLAR AKRABA DEĞİL"

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Işık’ın iddialarına şu sözlerle yanıt verdi:

"Delege listesinde 17 kişi Karataş soyadını taşıyor ama üye yapısı öyle. Akraba olan sadece ben ve eşim. Diğer Karataşlar da akraba değil soyadı benzerliği. İlçe başkanı seçilen Mustafa Kandil, Bayraklı Belediyesi’nde sendika temsilcisi ve bu durumu MHP’de siyaset yapmasına engel değil. Delege listesini ben yapmadım, orada komisyon kurduk. Taşkın Bey’in il delegesi olarak yazıldığını biliyordum. Ancak başka bir adaya açık destek verdiği için son anda çıkarılmış olabilir, üzüldüm."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!