Bu heykeller Karşıyaka'ya yakışacak

Güncelleme Tarihi:

Bu heykeller Karşıyakaya yakışacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2013 14:49

12 sanatçının çalışmlası heykeller törenle teslim alındı.

Haberin Devamı


KARŞIYAKA Belediyesi 2. Karşıyaka Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. 9 ülkeden 12 sanatçının katıldığı sempozyumda yapılan mermer heykeller törenle teslim alındı.
Karşıyaka Belediyesi 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Canan Sönmezdağ'ın koordinesi ile gerçekleşti. Sempozyuma Türkiye'den Canan Sönmezdağ, Varol Topaç, Ebru Akıncı, Yunanistan'dan Antonis Myradias, Romanya'dan Panaite Chifu ve Dmitri Lon Serban, İtalya'dan Francesco Panceri, İspanya'dan Gemma Dominguez, Arnavutluk'tan Genti Tavanxhiu, Yeni Zelenda'dan Renate Verbrugge, Kore'den Choe So Dong ile Tayvan'dan Wu Ming Sheng katıldı. Mavişehir sahilinde 14 Ağustos'ta başlayan sempozyumda sanatçılar Karşıyaka için kendi planladıkları heykelleri hazırlamaya başladı. Halka açık olarak gerçekleştirilen çalışmalar sonunda yapılan heykeller için çalışma alanında tören yapıldı. Törende heykeltıraşlar adına konuşan Yrd. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ, “Karşıyaka Belediyesi bizlere her türlü kolaylığı sağladı. İzmir çok güzel bir şehir. Sanatçılarımız bu eserler için çok emek verdi. Güzel eserler ortaya çıktı. Sanata destek olan Belediye Başkanımız Cevat Durak'a teşekkür ediyoruz” dedi.
Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların elinden Muğla'dan getirtilen mermerlerin sanat eserine dönme serüvenini izlediklerini dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Cumhuriyet devrimleri de, kopan bu damarı onarmayı hedeflemiştir. Sanat kültürünün, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve daha da önemlisi içselleştirilmesi amaçlanmıştır. Biz, işte bu hedef doğrultusunda, Karşıyaka'yı sanatla buluşturmak üzere yola çıktık. Barışın ve medeniyetin yolunun sanattan geçtiğine olan inançla, kentimizi, sanatın tüm renklerine boyamaya kararlıyız. Tiyatrodan resime, müzikten edebiyata kadar, sanatın her dalını Karşıyaka'da yaşatmak istiyoruz. Bu nedenle de; 24 gün boyunca ellerinizde yoğrulan ve her bir kıvrımında yaşamı anlatan eserlerinizle, vermiş olduğunuz katkı, bizim için çok değerli” diye ekledi.
Başkan Durak daha sonra sanatçılara katılımları nedeniyle plaket verdi. Konuşmalardan sonra heykeller birer birer açıldı. Sanatçılar da yaptıkları eserde amaçladıkları konuyu halka anlattı. Yapılan heykeller önümüzdeki günlerde Karşıyaka'nın sokak ve parklarına konulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!