Bu gözlükler tehlike saçıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu gözlükler tehlike saçıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 01:28

GÖZ Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Şeyda Atabay Yıldız, işportada satılan ucuz güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından tehlike saçtığını belirterek, "Bu gözlükler adeta tehlike saçıyor. Güneş gözlükleri kozmetik ve estetik bir araç değildir. Güneş gözlüğü sağlık açısından takılması gereken bir araçtır" dedi.

Haberin Devamı

Yaz aylarında güneşin ultraviyole ışınlarından korunmak için takılan güneş gözlükleri ile ilgili uzmanlardan ciddi uyarı geldi. Piyasada satılan ucuz güneş gözlüklerinin tehlikeli olduğuna vurgu yapan uzmanlar, kalitesiz güneş gözlüğü takmanın hiç takmamaktan daha zararlı olduğunu söyledi.

Bu gözlükler tehlike saçıyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Şeyda Atabay Yıldız, göz sağlığı için güneş gözlüğü seçimini şöyle anlattı:

"Gözü tam kapatan, içerisine ışık almayan, kaliteli camlı gözlükler kullanılmalı. Gözlükler işportadan değil, optiklerden alınmalı. Bunların dışında kullanılan kalitesiz gözlükler sağlıklı gözde dahi zarar verebilir. Güneş, katarakt ve sarı nokta gibi hastalıkların ana sebepleri arasındadır. Bu yüzden biz ameliyat yaptığımız hastalara güneş gözlüğünü mutlaka kullanmaları gerektiğini söylüyoruz. Sadece cerrahi yaptığımız hastalar değil, herkese öneriyoruz. Çocukların da güneş gözlüğü takmaları sağlık açısından önemli. Ancak giyim mağazalarında satılan çocuk güneş gözlükleri uygun değildir. Ayrıca kaliteli gözlük kullanırken camlarında kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Kaliteli bir camdan dışarı bakılmalı, çizik olmamalı. Çizik camı kullanmaktansa hiç kullanılmamalı. Gözümüz oradaki çiziği uyumsuzluk olarak algılar ve kendisi bir uyum oluşturmaya çalışır. Hiç problem olmayan gözde bile problemler çıkabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!