Bu filmler kaçmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu filmler kaçmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:27

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 'Yeniden Sinematek' gösterimlerinde sinemaseverleri birbirinden güzel filmlerle buluşturmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Yaz akşamlarında Tarihi Havagazı Fabrikası'nın çimleri üstünde film izlemek isteyenler için, ağustos ayında da ücretsiz gösterimler sürecek. Filmlerin başlama saati 21.00’de olacak.

CANNES’DA ÖDÜL KAZANDI
Yarın akşam gösterilecek 'Bisikletli Çocuk' filminin yönetmeni Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne. Orijinal adı 'Le Gamin Au Vélo' olan 2011 yapımı filmde başrolleri Cécile de France, Thomas Doret, Jérémie Renier, paylaşıyor. Belçikalı yapımcı, yönetmen ve senarist Dardenne kardeşlerin filmi, 2011 Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle büyük ödülü paylaşmıştı.

GERÇEK Mİ HAYAL Mİ?
13 Ağustos 2014 Çarşamba perdeye 'Sefertası' adlı film yansıyacak. 2008 yapımı filmin yönetmeni ve senaristi Ritesh Batra. Başrollerinde Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui'nin yer aldığı filmin orijinal adı The Lunchbox / Dabba.

Haberin Devamı

YILDIZ KADRO
20 Ağustos 2014 Çarşamba günü gösterilecek 'Düzenbaz'ın (American Hustler) yönetmeni David O. Russel. 2013 yılında büyük ses getiren yapımın senaryosu ise Russel ve Eric Warren Singer'e ait. Başrollerini Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrance ve Jeremy Renner gibi birbirinden ünlü sanatçıların paylaştığı film, 1970'lerde geçen gerçek bir hikayeden uyarlanmış.

GÖSTERİŞSİZ BAŞ YAPIT
Ağustos ayının son gösterimi Frances Ha. 27 Ağustos 2014 Çarşamba günü sanatseverlerle buluşacak filmin yönetmeni Noah Baumbach. Senaryosuna Baumbach ile Greta Gerwig'in imza attığı 2012 yapımı filmde Greta Gerwig, Mickey Sumner ile Adam Driver yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!