Bu da sazan operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Bu da sazan operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 00:00

UŞAK’taki Akse Göleti’nin yerine yeni bir baraj inşa edecek olan Devlet Su İşleri ekipleri suyu boşaltmaya başlarken, Türkiye Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) balıkları kurtarmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

OBAF üyeleri, önceki sabah Akse Göleti’ne geldi, botlarla ağ serdi, anaç sazan peşine düştü. Gölet zemininde bulunan milden dolayı zor anlar yaşayan OBAF üyeleri, saatler süren çalışma sonrası 10-25 kiloluk sazanları seyyar havuzlarla Altıntaş Göleti’ne götürüp saldı.
25 kiloluğu bulundu

 Akse’nin hafriyat yığıntılarından oluşan 20 yıllık bir gölet olduğunu belirten OBAF Başkanı İsmail Atalay, şunları söyledi:
“Akse Göleti, devletin ve ilgili kurumların sorumluluğunda olmayan bir gölet. Devlet Su İşleri aynı bölgede çok büyük bir baraj projesi yürütüyor. Bu nedenle göletteki suyun boşaltılarak alanın hafriyat sahası olması gerekiyor. Biz de balık stoklarına zarar vermeden mümkün olduğunca hızlı toplayarak en yakındaki Altıntaş Göleti’ne bırakacağız. Yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz ‘İsrail Sazanı’ ile bu gölette de karşılaştık. Ancak yaptığımız çalışmada Ege Bölgesi’nin en büyük sazan balığını yakaladık. Yaklaşık 25 kiloluk sazan balığı markalanıp kayıtlara geçirilerek Altıntaş Göleti’ne bırakılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!