Bu da Afgan dramı...

Güncelleme Tarihi:

Bu da Afgan dramı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 01:30

Manisa’da yaşayan Afgan asıllı mülteciler, valilik önünde açtıkları pankartla çalışma izni talep etti. Son yıllarda dünyanın birçok bölgesinden mültecilere evsahipliği yapan Türkiye’de yaşamını sürdürmeye çalışan Afganistanlılar da çalışma izinleri olmadığı için zor günler geçiriyor. Aralarında kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin de bulunduğu yaklaşık 30 Afgan mülteci, çalışma izni verilmesi için Manisa Valiliği önünde pankart açtı.

Haberin Devamı

Manisalılara ve Manisa Valiliği'ne misafirperverlikleri ve yardımları için teşekkür eden Afgan mülteciler, pankartta, “Bizler Afganistanlı mülteciler olarak, Manisa Valisi'ne ve Manisa halkına bizlere göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz ancak kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemiz için iş imkanı sağlanmasını istiyoruz.” ifadelerine yer vererek, tek isteklerinin çalışmak olduklarını söyledi. Yaklaşık 30 kişilik bir grupla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı önünde pankart açan mülteciler, ellerinde Türkiye ve Afganistan bayrakları taşıdı. “Afganistan uyrukluyuz. Yaklaşık bir yıldır Manisa'da ikamet etmekteyiz. Bizim çalışma iznimiz olmamasından dolayı kışın bu soğuk günlerinde büyük zorluklar yaşamaktayız. Çalışma iznimizin olmaması sebebiyle kira ödemeleri ve yaşamsal faaliyetlerimizi yerine getirmekte zorluklar yaşıyoruz. Manisa halkının yardım ve destekleri küçümsenmeyecek kadar yüksek fakat kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz. Bu yüzden çalışabilmemiz için kolaylıklar sağlanmasını istiyoruz.” yazılı kâğıtlarla Manisalılara teşekkür ederken kendilerine de çalışma izni verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Bu da Afgan dramı...

Mültecilerden Muhammed Harun, tek isteklerinin çalışmak olduğunu söyledi. Kış şartlarında zor günler yaşadıklarını anlatan Nihat Kült de çalışamadıkları için sadece yardımlarla geçinmek zorunda olduklarını söyledi. Suriyelilere yapılan yardımların kendilerine de yapılmasını talep eden Kült, kendi ayakları üzerinde durabilmek için çalışma izni verilmesini istedi. Yaklaşık 500-600 TL civarında olan kiralarını ödemekte zorlandıklarını dile getirdi.

Afgan mültecilerle görüşen Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü polisleri ise sıkıntılarını bildiklerini dile getirerek, Türkçe bilen üç Afganı, görüşmek üzere valiliğe götürdü. Ekipler, diğer mültecilerin meydandan ayrılmasını sağlarken kanunlar çerçevesinde bir uygulama olursa ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!