İki yaka el sıkıştı

Güncelleme Tarihi:

İki yaka el sıkıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 18:00

KUZEY Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası’nca düzenlenen Selanik İş Forumu’nda Türk ve Yunan işadamları işbirliği imkanlarını ele aldı, spordan gıdaya, turizmden gayrimenkule, mobilyadan inşaata kadar pek çok alanda işbirliği anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis, her iki ülkenin de önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Geçmişte iki ülke insanlarının birbirine düşmanlığını körükleyenler kar etti, biz hep zarar gördük. Artık gerçekleri görüp işbirliği yapma zaman” dedi.

Kazan-kazan formülü

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Türkiye Temsilciği’ni üstelenen TÜGİAD Ege Şubesi Kurucu Başkanı Musa Turan da Ege’nin iki yakasının bir araya gelmek zorunda olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Ön yargılarla çok fazla şey söylemek mümkün. Ancak gerçekler ön yargılardan farklı. Yunanistan Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı. Türkiye de Yunanistan’ın Doğu’ya açılan kapısı. Kurulacak ilişkiler buna göre kurgulanırsa her anlamda iki ülkeye de ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Yunanistan’ın Avrupa’da bize göre daha etkin olması nedeniyle biz de İzmir’in boyozunu, Mersin’in cezeryesini birlikte satalım dedik. Hem biz, hem onlar kazanacak. PAOK ve Karşıyaka kulüpleri zaman zaman birbirlerine rakip olacaklar elbette, ancak her ikisi de işbirliği yaparak rakibinin kalitesine katkıda bulunacak. İyi ve kaliteli rakip her zaman için sizi daha ileriye götürür.”

Haberin Devamı

Sporda yakınlaşma

Toplantıların ardından işadamları, Yunan meslektaşlarının işyerlerini incelerken, ARES ve PAOK spor kulüplerinin karşılaşmalarını yaptığı salonlarla müzeleri ziyaret edildi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Selanik Ulusal Spor Başkan Yardımcısı George Kassimatis’le bir araya geldi. Kassimatis’in karşılıklı ilişkileri geliştirme önerilerini içeren iyi niyet mektubunu alan Erten, konuyu Türk yetkililerle paylaşacağını, Karşıyaka Spor Kulübü olarak ellerinden gelen her işbirliği ortamını değerlendireceklerini vurguladı.

İki yaka el sıkıştı

Musa Turan’a büyük onur

SELANİK İş Forumu, Türk ve Yunanlı işadamlarının örnek işbirliğine de sahne oldu. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİ- AD) Ege Şubesi Kurucu Başkanı Musa Turan, Türk ve Yunan işadamlarının oybirliği ile hem oda yönetim kuruluna, hem de Türkiye Temsilciliği’ne seçildi. Büyük onur duyduğunu belirten Turan, özellikle Ege’deki iş insanlarının Yunanistan’la, Yunanistan’daki iş insanlarının da Türkiye’yle giderek daha yoğun iş yaptığını, böylelikle iki ülke arasındaki iş hacminin istikrarlı bir yükseliş gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İki yaka el sıkıştı

Birlikte daha güçlüyüz

Kuzey Yunanistan Yunan- Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis de, Musa Turan’ın yıllardır iki ülke arasındaki iş ilişkilerini geliştirmek için örnek bir çaba gösterdiğini dile getirerek, “Keşke her iki ülkede de Musa Turan gibi vizyon adamları daha çok olsa... Biz bu iş yapma felsefesini geliştirdikçe iki ülkenin dayanışması bizleri daha güçlü kılacak. Yunanistan olarak son dönemde yaşadıklarımızdan büyük dersler çıkardık. Aynı denizin çocuklarıyız, aynı mutfakta büyüdük. Bu kardeşlik bizi daha güçlü kılacak” dedi.

Smyrna Boyoz’u Yunan satacak

İki yaka el sıkıştı

Haberin Devamı

Türkiye’de Mim Grup tarafından üretilen ve başta ABD olmak üzere pek çok ülkeye ihraç edilen ‘Smyrna Boyoz’ da Selanik İş Forumu’nda önemli bir iş anlaşmasına konu oldu. 16 AB ülkesinde gıda pazarlaması ve satışı konusunda başarılı bir operasyona imza atan Mediterranean Diet ile Mim Grup arasında imzalanan anlaşmaya göre ‘Smyrna Boyoz’ ürünleri 16 ülkeye bu firma tarafından satılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!