Boşanmış babalardan Kırca'ya destek

Güncelleme Tarihi:

Boşanmış babalardan Kırcaya destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 14:37

İZMİR'de bulunan Boşanmış Mağdur Babalar Derneği, eski gelini tarafından, oturdukları evin elektrik, su ve doğalgaz akışını kestirmekle suçlanan ünlü televizyoncu Ali Kırca'ya destek verdi.

Haberin Devamı

Ünlü televizyoncu Ali Kırca'ya, oğlu Ozan kırca'nın üç yıl önce ayrıldığı eşi Serap Yasemin Heitzer'in dava açmasına, İzmir'den tepki geldi. Boşanmış Mağdur Bababalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, “Ali Kırca hiçbir alakası bulunmamasına rağmen eski gelininin bazı masraflarını karşılamaya devam etmiştir. Medeni Kanun'da kadından yana pozitif ayrımcılık vardır. Kadınlar boşanmaya teşvik edilmekte, kadının boşanması durumunda erkeğin ailesinin herşeyi elinden alınmaktadır. Ekek üçüncü sınıf vatandaş durumuna düşürülmüştür. Bu nedenle insanlar evlenmeye çekinir hale gelmiştir. Evlilik dışı beraberlikler artmıştır. Nüfus artış hızı da buna bağlı olarak düşmüştür. Türkiye en hızlı yaşlanan ülke oldu. Başbakan, çocuk yapılmasını tavsiye edeceğine, kanun önünde erkek ile kadının eşitliğini sağlasa, sorun çözülecektir” dedi.

Haberin Devamı

Özen ayrıca, Yargıtay'da, kadın lehine sonuçlanmış 17 bin emsal kararın bulunduğunu, bundan dolayı da, kabul edilemez olan kadına şiddet, cinayet ve erkek intiharlarının önüne yasayla geçilemediğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!