Bornova'da aynı yerde yine alevler yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Bornovada aynı yerde yine alevler yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 11:35

İZMİR'in Bornova İlçesi Altındağ Semti sınırlarındaki alanda, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Zeytinlik ve makilik alanda etkili olan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kısa sürede kontrol altına alındı. Yangını helikopter görmek isteyen çocukların çıkartmış olabileceği öne sürülürken, bir hafta önce de aynı bölgede 5 ayrı noktada yangın çıktığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Altındağ Semti MTK Sitesi'nin üst kısımlarındaki makilik ve zeytinlik alanda dün saat 15.00 sıralarında, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tutuşan kuru otlar nedeniyle hızla yayılan alevler zeytin ağaçlarına da zarar verdi. Yangının yerleşim birimlerinin yakınında çıkması nedeniyle kısa süreli panik yaşandı. Alevleri görenlerin haber vermesi üzerine, bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 arazöz, 2 helikopter, iş makineleri ve ayrıca itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, 3 dönüm maki ve zeytinlik alanın zarar gördü.

Yangını helikopter görmek isteyen çocukların çıkartmış olabileceği öne sürülürken, bir hafta önce de aynı bölgede, 5 ayrı noktada yangın çıkmıştı. Bu yangınla ilgisi olabileceği öne sürülen üç kişi bölgede aranmış ancak bulunamamıştı. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!