Bornova’da perde açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bornova’da perde açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 00:00

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2011-2012 sezonunu, 21 Ekim’de Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek “Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi” oyunuyla açıyor.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl toplam 15 bin 500 kişiyle seyirci rekoru kıran Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), yeni sezona da hızlı başlayacak. Bünyesinde kadrolu profesyonel sanatçı bulunduran tek belediye tiyatrosu olma özelliğini taşıyan BBŞT, Bertolt Brecht’in yazdığı, Hakan Taner Yıldırım’ın yönettiği “Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi” adlı oyunu, cuma ve cumartesi günleri Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde saat 20.00’de tiyatroseverlerle buluşturulacak. Ayrıca, 21 Kasım’da da Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali’nde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Eğitim de veriliyor

BŞT, 2011-2012 sezonunda iki oyun daha sahneleyecek. Bunun dışında kursiyerlerin rol aldığı 18 tiyatro oyunu da seyirciyle buluşacak. BBŞT’de tiyatrocu olmak isteyen gençlere eğitim de veriliyor. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde açılan kurslara katılarak temel eğitim alan kursiyerler, sahnelenen oyunlarda da rol alıyor.


Oyuncu da yetişiyor

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır, Bornovalılar’ın kültür ve sanata yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sadece tiyatro gösterileriyle değil, oyuncu yetiştirerek de sanata katkı yaptığını belirten Sındır, “Farklı yaş gruplarına tiyatroyu sevdirmek ve öğretmek adına eğitim veriyoruz. Geleceğin tiyatrocuları buradan yetişiyor. Yeni sezonda tüm tiyatrocu arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.


 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!