Bornova Belediyesi´nden yol hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Bornova Belediyesi´nden yol hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 13:32

BORNOVA'yı geleceğe hazırlayan Bornova Belediyesi, ilçede trafik sıkıntısı yaşanmaması için yollar, köprüler ve kavşak projelerini ard arda hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Eski köy yerleşimlerinden, tüm mahallelere ilçenin dört bir yanında yatırımlar sürerken, ana arterlerdeki önemli çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülüyor.
Bornova Belediyesi, 500 bine yaklaşan yerleşik, 1.5 milyonu bulan günlük hareketli nüfusu ile pek çok ilden bile büyük olan Bornova'nın dört bir yanında yollar, köprüler ve kavşak düzenleme projelerini ard arda hayata geçiriyor Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçede trafik sıkıntısı yaşanmaması için önemli projeler tamamlanıyor. 2014 yılından bugüne yapılan çalışmalar kapsamında 57. Topçu Tugayı önünden 25 metre genişliğinde imar yolu açılarak İstanbul Caddesi ‘nden Bornova'ya ana arter girişi sağlandı. Bu yol önümüzdeki süreçte Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne başlanacak. Böylece, alternatif bir güzergah yaratılıp, Ankara Caddesi'nin trafik yükü azaltılmış olacak.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi´nden yol hamlesi


EVKA VE ÇAMDİBİ'NE KÖPRÜ
Bornova Belediyesi, kenti içi trafiğini rahatlatmak amacıyla köprü geçişleri de yaptı. Bornova Merkez'den Çamdibi – Yeşilova Bölgesi'ne geçiş, Yıldırım Beyazıt Caddesi'ne bağlanan köprü ile daha sağlıklı bir hale getirildi. Cengizhan Caddesi'nin sonuna yapılan köprüyle de Evka – 3, 4. Sanayi Sitesi ve Okullar bölgesine bağlandı. Bu iki noktada kavşak ve çevre düzenlemesi de yapıldı. Doğanları Pınarbaşı'na bağlayan yol gidiş-geliş iki şeritten, 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şerit haline getirildi. Genişleyen yol aynı standarttaki Pınar Caddesi'ne bağlandı. Yıllardır büyük sıkıntı yaşanan Çevre Yolu'ndan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ne girişteki mevcut üç şeritli yol 5 şeride çıkarıldı. Doğanlar'daki Yeni Bornova Stadı'nın çevre yolları, özellikle maç günleri trafik sorunu yaşanmaması için yeniden düzenlendi. Atatürk Spor Kompleksi ve çevresinde stabilize yollar parke taşla kaplandı. Bölgede 50 bin metrekare parke taş döşendi.


VİYADÜK ALTLARINDAN YARARLANILDI
Trafik yoğunluğu yaşanan bölgelerde alternatif güzergahlar oluşturuldu. Çevre yolu altından Forum Bornova'ya geçiş için yeni bir yol açıldı. Yine Çevreyolu viyadük altı kullanılarak Yavuz Caddesi'nden 909 sokak ve Atatürk Mahahallesi'ne geçiş sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!