Bodyguard yerine özel güvenlikçi

Güncelleme Tarihi:

Bodyguard yerine özel güvenlikçi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 21:36

Çeşme ve Alsancak’ta bazı eğlence yerlerindeki bodyguardların gelenler şiddet uygulaması, bazı suç örgütleriyle bağlantılı olmaları, böylelikle koruma ve otopark gibi büyük kazanç alanları açılması, yeeni bir uygulamaya yol açtı.

Haberin Devamı

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın talimatıyla Çeşme Emniyet Müdürü İlker Emir’le yardımcıları, eğlence yeri sahip ve işleetmecileriyle toplantı yaptı.

İnsanlar korkmayacak

Toplantıda, genellikle vücut geliştirme sporlarıyla uğraşan bodyguardların yerine, özel güvenlik elemanları görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Böylelikle güvenlik ve otopark gibi hizmetleri, polisee kayıtlı olan kişiler yapacak, haksız kazanç alanları kesilmiş olacak. Çeşme’de yaz boyunca uygulanacak sistem, kış aylarında da İzmir’deki eğlence yerlerinde uygulanacak.  Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, “Yepyeni bir uygulama başlattık. Böylelikle insanların eğlenmek için giderken korktukları yerler olmayacak” dedi.

Çeşme’ye takviye olarak 100 polis

Eğlence yerlerinde özel güvenlik elemanlarının görev almasının yanı sıra yaz aylarında nüfusu çok artan Çeşme’ye İzmir’den de takviye polis ekipleri gönderildi. İlk aşamada gönderilen 100 polis, özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde görevlendirildi.

Haberin Devamı

Önemli bir adım yasal sıkıntı yok

Çeşme’deki uygulamaya Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı Ali Aslan’dan da destek geldi. Aslan, “Bu tür insanlarla ilişkinin olduğu mekanlarda nasıl bir geçmişe sahip oldukları bilinmeyen insanların yerine poliste kaydı bulunan ve eğitimden geçirilen özel güvenlik elemanlarının görev almaları önemli bir adım. Zaten yasal sıkıntı bulunmuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!