Bodrum'un patentli çikolatası

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun patentli çikolatası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 10:47

BODRUM’da yaşayan Belgüzar ve Suat Aydar çifti, mandalina kabuğu ve püresi kullanarak çikolata ile ürettikleri Bodrum Mandalinası Çikolatası’na hem ulusal, hem de uluslararası patent aldı.

Haberin Devamı

Bodrumun patentli çikolatası

42 yaşındaki eşi Belgüzar Aydar ile birlikte Bodrum Chocolate adlı mağaza ve atölyeyi açan 50 yaşındaki makine mühendisi Aydınlı Suat Aydar, kendi üretimi yaklaşık 200 çeşit pasta ve çikolatanın ardından, tamamen mandalina kabuğu ve püresi ile saf çikolatadan yapılan Bodrum Mandalinası Çikolatası’na patent aldı.

Bodrumun patentli çikolatası

Türk Patent Enstitüsü’nden geçen yılın Haziran ayında ulusal patent alan Aydar, uluslararası patent almak için Danimarka, Belçika ve Rusya’daki laboratuvarlara başvurdu. Üç ülkenin labaratuvarlarından gelen sonuçların ardından uluslararası patent almaya hak kazandığını belirten Suat Aydar, "Yıllarca çikolata makineleri yaptık sattık. Sonunda hayalimdeki işi 4 yıl önce eşim ile birlikte gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Bodrumun patentli çikolatası

Bodrum’un yok olmaya yüz tutan öncelikle mandalinasını tanıtmak için mandalina çikolatası yaptık. Tamamen doğal ve organik ürünlerle el yapımı olarak imal edilen ve kesinlikle hiçbir katkı maddesi bulunmayan çikolatalarımıza yurt içinden ve yurt dışından talep yağmaya başladı. Mandalina kabuğu ve püresini kullanarak saf çikolata ile yaptığımız ürünün doğal olması nedeniyle raf ömrü sadece üç ay. Bu ürüne önce ulusal patent aldık ardından TUBİTAK ve Türk Patent Enstitüsü’nün desteği ile uluslararası patenti almaya hak kazandık. Mandalina çikolatasının yanısıra atölyemizde turunç, portakal, limon, bergamut karışımlarından oluşan her boyda pastalar yapıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!