Bodrum'da Köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Köpek katliamı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 13:30

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine bağlı Gürece ve İslamhaneleri köylerinde sekiz köpeğin üç gün içerisinde zehirlenerek öldürülmesi hayvanseverleri isyan ettirdi.

Haberin Devamı


Bodrum'a bağlı Gürece ile İslamhaneleri köylerinde son üç gün içerisinde sahipli sekiz köpek zehirlenerek öldürülürken, hayvanseverler tarafından veterinere götürülen üç köpek de son anda kurtarıldı. Sanatçı ve yazar Nidra Zabçı'nın üç yaşındaki Zeytin isimli köpeği de zehirlendi. Nidra Zabcı'nın köpeği veterinerin yaptığı tüm müdahalelere rağmen yaşatılamadı. Mehmet Şahin'e ait Paşa isimli köpek de zehirlenerek öldürüldü.
Nidra Zabcı “Daha önce saçmalı tüfekle vurulan köpeğim Benekli'den sonra Zeytin'i bu akşam zehirlemişler, veterinere götürene kadar yolda öldü. Veteriner ‘organik fosfat zehirlenmesi olabilir' dedi. Yollara kıyma içerisinde zehir saçıyorlar. Kapı kapı dolaşıp hayvan sahiplerini uyardım. Bunları yapan insan olamaz. Bodrum'daki kedi ve köpek katliamları için müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Hayvanların canına kıyanların mutlaka bulunup cezalandırılması gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Bodrumda Köpek katliamı


Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ise “Geçen hafta yaşanan kedi vahşetinin ardından bu haftaki zehirlenmeler tüm uyarılara rağmen tedbir alınmadığını gösteriyor. Bunları yapanlar ellerinde av tüfeği, zehir ya da bıçakla katliamlara devam ediyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!