Bodrum’da dans ve eğlence dolu gece

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da dans ve eğlence dolu gece
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ndeki Marmara Koleji’nce düzenlenen 6. Geleneksel Halk Oyunları ve Dans Gösterisi, renkli görüntülere sahne oldu.

Kolejin 10 öğretmen ve 150 öğrencisi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan etkinlik Halikarnassos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Okul Müdürü Ömer Çekmeceligil, bale sanatçısı Burçak Işımer ve yaklaşık bin 200 velinin izlediği organizasyonda 14 yöresel halk oyununun yanı sıra modern danstan örnekler sunuldu.
Geceye, 12’nci sınıf öğrencileriyle balerinler Alman Djamila Hendel (18) ve Deniz Tuna’nın (18) sunduğu neoklasik, modern ve karekter danslar damga vurdu. Yalıkavak’taki, Burçak Işımer tarafından yönetilen Dance Of Blue Bale Stüdyosu’nda eğitim gören balerinler Hendel ve Tuna, ünlü klasik eserler “Dualite”, “Czerdaş” ve “Amazon Kadınları” isimli müzikal dansları sahneledi. İlginç makyaj ve kostümleriyle dikkat çeken, dansları izleyenler tarafından dakikalarca alkış yağmuruna tutulan genç dansçılar heyecanlarını aileleri ve Işımer’le paylaştı. Yaklaşık iki saat süren gösteri, toplu halde 10. Yıl Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!