Bodrum’a dev altyapı kredisi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’a dev altyapı kredisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

BODRUM Belediyesi, altyapı ve arıtma tesislerinin düzenlenmesi ve su dağıtımında kaçakların en aza indirilmesi amacıyla bir süre önce Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile işbirliği yapılmasına karar verdi, anlaşma yapıldı.

Haberin Devamı

960 bin Euro’su hibe, 7.5 milyon Euro krediyi içeren anlaşmayı DP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Şevki Acuner imzaladı. Kocadon, ilk etapta fizibilite çalışmaları için bankadan 230 bin Euro kullandıklarını belirterek, şunları söyledi:

İki yılda dünya standardı

“İlk olarak Slovakya Hükümeti’nden temin edilen 280 bin Euro tutarındaki hibe ile BOSKİ’nin çalışma standartları batıdaki eşdeğerleri seviyesine getirilecek, dünya standardında altyapı ve işletme ve bakım hizmeti vermesi sağlanacak. Avusturya’dan sağlanan 450 bin Euro hibe kullanılarak, su depolarının rehabilitasyonu, mevcut şebekenin ıslahı, yeni hatlarının yapımı ile mevcut atıksu arıtma tesislerinin kapasiteleri artırılacak.İşlerin saha uygulaması için EBRD’den 3 yılı geri ödemesiz 13 yıl vadeli olarak alınan 7.5 milyon Euro kredi kullanılacak. Bodrum, dünya  normlarına göre altyapıya, işletme ve bakım sistemine 24 ay içinde kavuşacak” dedi.

Haberin Devamı

Bir ilçe belediyesine ilk kez böyle destek

16 yıldır bu sektörde çalıştığını belirten Acuner ise, “Avrupa ülkelerinin hibe desteği verdiğini göz önünde bulundurursak, Bodrum’un öneminin farkına bu ülkeler de varmış demektir. EBRD ilk kez ilçe belediyesine böyle bir kredi veriyor. Bodrum’un gelişmesine Avrupa ülkeleri kadar Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da destek veriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!