Bize artık bir yer gösterin

Güncelleme Tarihi:

Bize artık bir yer gösterin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararı aldığı Kemeraltı’nda otopark altındaki balık hali esnafı yıkıma sayılı günler kalmasına rağmen kendilerine uygun bir yer gösterilmediğinden yakındı.

Haberin Devamı

Tahliye kararına saygı duyduklarını, kendilerine deniz kenarında bir yer gösterilmesi için defalarca Belediye yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Ege Su Ürünleri Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Balkır, “Burası zaten balıkçılık için uygun bir yer değil. Hale giren çıkan bütün sokaklar trafiğe kapatıldı. Kimse ulaşamıyor” diye konuştu. Otopark hakkında yıkım kararı verilmesinin ardından belediyenin hale yaptığı hizmetleri durdurduğunu belirten Balkır, “Belediye otoparkı yıkacağı için onarımları yapmıyor. Kırılan dökülen yerleri kendi imkanlarımızla onarıyoruz. Temizlik desen aynı durumda. Kendi imkanlarımızla temizlikçi güvenlikçi tutuyoruz” dedi.

YIKSINLAR AMA YER GÖSTERSİNLER

İzmir’de yaşayan bütün insanların kolaylıkla erişebilecekleri bir balık halinin bulunmadığını dile getiren Balkır, “Burası kolaylıkla ulaşılabilinen bir yer. Büyükşehir Belediyesi imar değişikliği yapıp otopark hakkında yıkım kararı çıkartınca kendileriyle görüştük. Önce Konak Vapur İskelesi yakınlarında bir yer istedik, olmadı. Pasaportta bir yer istedik ona da hayır dediler. Son olarak Konak Meydanı’nda yeni yapılan üst geçidin altında yer istedik. Bize 20 dükkanlık bir yer versinler işimizi orada sürdürelim. İnsanlar da taze, ucuz balık yesin. Son olarak sözleşmelerin 28 Şubat 2010 tarihinde biteceğini, hali boşaltmamızı belirten bir yazı aldık. Şurada iki ay kaldı ancak bize yer gösteren yok” dedi. İzmir Büyükşehir yetkilileri, alanın yeşil alan olacağını dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!