’Bizans Oyunları’ndan İzmir’e özel gösterim

Güncelleme Tarihi:

’Bizans Oyunları’ndan İzmir’e özel gösterim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 17:21

YÖNETMENLİĞİNİ ve senaristliğini Gani Müjde’nin üstlendiği, 15 Ocak’ta vizyona giren komedi filmi Bizans Oyunları (Geym of Bizans) filminin İzmir özel gösterimi, Optimum Outlet Cinemaximum Sinemaları’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

’Bizans Oyunları’ndan İzmir’e özel gösterim

İzmir gösterimine, başrol oyuncuları Tuvana Türkay ile sevilen popçu İzmirli Murat Dalkılıç katıldı. Gösterim öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkay ve Dalkılıç, Gani Müjde ile yapılan görüşme sonrası filmin devamının geleceği yönünde bir sinyal aldıklarını belirterek, beklenen ilgiyi gördüğü taktirde ikinci film için kolları sıvayacaklarını söyledi. Filmin izlenme oranlarının beklentilerinden de iyi olduğunu ifade eden Dalkılıç ve Türkay, absürt komedi türünde çok az kişinin başarılı olabildiğini, aynı başarıyı yakalayabilme konusunda tereddütte olduklarını, ancak Gani Müjde’nin uzun zamandan beri film yapmamasından dolayı insanların fazlasıyla ilgi gösterdiğini dile getirdi.

"AİLE SEVGİSİ GÖRÜYORUM"

Haberin Devamı

Filmin özel gösteriminin kendi memleketi olan İzmir’de yapılmasını kendisinin özellikle istediğini vurgulayan Dalkılıç, "Burada hiç olmadığı kadar rahat ediyorum. Bu şehirde herkesin kendi çocuklarından biri gibi olduğum için bir aile sevgisi görüyorum" derken güzel oyuncu Tuvana Türkay da "İzmirliler beni de bu günden sonra inşallah evlat edinirler. Biz oldukça keyifli bir film yaptık ve çok eğlendik. Ben bu filmin içinde olmasaydım yine de izlemek isterdim. Çok albenisi olan bir yapım. Hem ülkemiz adına hem de sektörümüz adına uzun zamandır böyle bir komediye ihtiyacımız vardı. Gani Müjde bundan 15 yıl önce Kahpe Bizans’ı çekmişti. 15 yıl sonra yeni filmine büyümüş halimizle bizleri dahil etti. Biz hiç gişe kaygısı yaşamadan oynadık. Herkes elinden geldiğince doğal ve samimiydi" diyerek filmin beğenileceğini söyledi. İki oyuncu daha sonra salona geçerek hayranlarıyla birlikte selfie çekip filmi izledi. Filmde Dalkılıç ve Türkay’ın yanı sıra Gürkan Uygun, Tolgahan Sayışman, Gonca Vuslateri, Ünal Yeter, Nazmi Kırık, Altuğ Yücel, Ebru Aykaç, Hazal Şenel, Özge İnce, Ömür Özdemir, Anıl Altınöz, Oğuzhan Uğur, Caner Erdem ve Tahsin Hasoğlu da rol alıyor.

BİZANS OYUNLARI

Haberin Devamı

Güney Amerika’nın sıcağı Mayalar’ın canına tak ettirir ve taşının toprağının altın olduğunu duydukları Anadolu’ya göç etmeye karar verirler. Bağcılar civarına yerleşen Mayalar, Türk boyları ile kaynaşır ve Güney Amerika’nın tekniğini Anadolu’nun kültürüyle birleştirirler. Ama kısa zamandaki bu yükselişleri komşuları olan Bizans’ın dikkatini çeker. Barışsever Bizans Kralı 3. Klitor gerçek bir Maya hayranıdır ama imparatorluk içerisinde karısı 5. Klitorya (Gonca Vuslateri) ve kardeşi Muhteris’in (Murat Dalkılıç) entrikalarına engel olamaz. Plana göre Klitorya ve kayınçosu Muhteris, önce Klitor’u ortadan kaldıracak, ardından da Mayaların bütün kadınlarını kaçırıp Bizans zindanlarına atacaktır. Bu şekilde Bizanslılar Maya kadınlarıyla soylarını ıslah ederken Maya erkekleri de "Yalnızlık Allah’a mahsus" deyip çevre kabilelerin düşük profilli kadınlarıyla birleşecek ve Mayalar’ın kusursuz genleri zamanla sıradan DNA’lara dönüşecektir.








Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!