Biz silah almadık siz de almayın

Güncelleme Tarihi:

Biz silah almadık siz de almayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 00:00

Haberin Devamı

Biz silah almadık siz de almayın

HÜRRİYET Ege’nin maganda kurşunlarıyla masum insanların ölmemesi için yaptığı silahsızlanma çağrısı toplumun değişik kesimlerinden destek buldu.

Görevleri gereği silah bulundurma imkanı tanındığı halde bunu reddeden CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Dutar, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, başta çocuklar olmak üzere bir daha kimsenin kör kurşunlara hedef olmaması için bu konuda üstlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi. İşte görüşler...

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger: Geçen yıldan bu yana CHP Grubu olarak en çok üstünde durduğumuz konu silahsızlanma. Bana da silah verildi ama almadım. Çünkü ihtiyaç duymuyorum. Bireysel olarak silah taşımayı vicdanen kabul etmiyorum. İşadamı kimliğimle ruhsat şansım varken almadım. Meclis’e gittiğimde de kabul etmedim. Bence diğer vekiller de kendi inisiyatifleriyle bunu reddetmeli. Silahla ilgili tüm kanunlar gözden geçirilmeli, denetimler artmalı ve toplumun bu hale nasıl geldiği bilimsel düzlemde araştırılmalı. Biz bu yöndeki çabalarımızı sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Mesleğim gereği silah alma hakkım olduğu halde bunu reddettim. Milletvekili olduktan sonra da almadım. Bayraklı’da oturduğum konuta yeri geldiğinde 02.00-03.00’te döndüm ancak yanımda silah bulundurma gereği hissetmedim. Çünkü silahın sıkıntılı bir şey olduğunu biliyorum. Görüyoruz ki insanlar bir anlık düşünceyle cana kıyabiliyor. Bu konudaki kampanyalara destek vermeye hazırım. Hukuki düzenlemeler ise tüm tarafların mağduriyetini en aza indirecek şekilde, iyi incelenerek yapılmalı.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır: Göreve gelir gelmez ilk işim belediyenin kasasında duran iki silahı Emniyet’e teslim etmek oldu. Bu nedenle zaten o hakkı da kabul etmedim. Bana silahlar çok soğuk gelir. Ne taşımayı, ne de elime almayı isterim. Silahsız kendimi niye daha az güvende hissedeyim ki? Niye bir insan gelip de canıma kast etsin. Ben kime ne yaparım? Ben yasanın öngördüğü çerçevede görevimi yaparım. Hayatımda kendime şiar edindiğimi iki olgu var. Biri insan sevgisi, diğeri hoşgörü. Silahlanmanın kesinlikle yasaklanması gerek.

Haberin Devamı

İzmir İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Dutar: 2004’te seçildiğimizde dört kadın üye olarak silah ruhsatı verildiğinde tepki göstererek kabul etmedik. Silah kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum. Türkiye Teksas değil ki! Bireysel silahlanmaya sonuna kadar karşıyım. Belimde silahla gezmediğim için hiç rahatsızlık duymadım. Hiç de rahatsız da edilmedim. Sonuna kadar arkanızdayım.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer: Kesinlikle hayır. Hayatımda hiç silahım olmadı. Bunu güvenlik aracı olarak da asla görmedim. Hiç kullanmadım. Göreve gelince böyle bir uygulama varmış, söylediler. Ancak ben ihtiyaç duymadım. Bunu sınırlamak için ne gerekiyorsa yapılmalı. Her türlü desteğe hazırım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!