Birlik olalım bereket gelsin

Güncelleme Tarihi:

Birlik olalım bereket gelsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 22:49

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizminden yeterli pay alamamaktan yakınan esnafa sert çıktı, “Turist getirmek bizden, mal satmak sizden” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası’nın (İTO) meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, gündeme getirdikleri kruvaziyer turizmi kapsamında 22 Haziran itibarıyla bu yıl 95 seferle 177 bin yolcu geldiğini belirtti, “Bu yıl kentimizde kruvaziyerin altın yılı oluyor. 2004’te sadece 4 gemi çeşidimiz ve kentimize gelen bir firma vardı. Bu yıl 29 farklı gemi var. Dünya çapında 17 farklı kruvaziyer şirketi İzmir’i tercih ediyor” dedi.

Yolunu şaşıran gelir

İzmir’in kruvaziyerd başarısının dünyada konuşulduğunu dile getiren Demirtaş, “Buna karşın zaman zaman esnafımızdan şikayetler geliyor. Kuyumcular Odası, kruvaziyer turiste mal satamamaktan, bu nedenle İTO’dan şikayetçi olmuşlar. Okuyunca, ‘Bekleyin beyler, belki sizlere de yolunu şaşıran yolcular gelebilir’ dedim” diye konuştu.

İşin ucundan tutun

Haberin Devamı

Yakınanların oda olarak neler yapıldığına bakması gerektiğini belirten Demirtaş şunları söyledi:
“Turist getirmek bizden mal satmak sizden. Esnaf biraz çaba içine girmeli. Limandan Kemeraltı’na kadar yürüyün. Kaç tane yabancı dil bilen elemanı, yabancı dilde etiketi olan mağaza, İngilizce menüsü olan kaç lokanta, işletme var? Biz yine de bu konuda da bir çalışma yapacağız. Son yaptırdığımız ankete göre 2008 yılında kişi başına 91 dolar olan harcama miktarı, 2010 yılında 113 dolara yükseldi. Bunu nasıl arttırabiliriz, esnafımıza nasıl bir eğitim verebiliriz üzerinde çalışma yapmaya başladık. Biz turistin daha fazla harcaması için elimizden geleni yapacağız, ama üyemiz ve esnaf da işin ucundan tutmalı, üzerine düşeni yapmalı.”

Vekillerle toplantı

Demirtaş, bu ay İzmir milletvekilleriyle biraraya gelerek öncelikli projeleri belirlemek istediklerini söyledi, “Yemin töreni nedeniyle yaşanan kriz bittikten sonra milletvekilleriyle ‘Birlik olalım İzmir’e bereket gelsin’ toplantısı yapacağız. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, iktidar ve muhalefet partileri ile resmi olmayan bir ortamda bir hafta sonu toplanacağız. Toplantıyı Ramazan gelmeden önce yapmak istiyoruz” dedi.


Büyükelçi uğurlaması

Haberin Devamı


İTO Meclisi’ne İzmir’deki görevleri son bulan Yunanistan Başkonsolosu Hara Skolarikou ve Almanya Başkonsolosu Stephan Schneider ile Konsolosu Anthony Willy Buttigieg de katıldı. Ekrem Demirtaş, İzmir iş dünyasının yakından tanıdığı Hara Sklolarikou’ya teşekkür belgesi sundu.


Bilal Doğan yine mecliste

Genel seçimler öncesinde AK Parti’den milletvekili adaylığı için meclis üyeliğinden istifa eden Bilal Doğan, geri döndü. Doğan, “Seçimler nedeniyle istifa ettim. Seçilemedim. Tekrar aranıza katıldım. İTO Meclisi, İzmir ekonomisine yön veren bir meclis. İstifamdan sonra komitede boşalma oldu. Yeniden seçim oldu. Aileme kavuşmuş gibiyim. Bu nedenle de çok mutluyum” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!