Birlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Birlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Özelleştirilecek olan Çeşme Limanı için Egeli işadamlarının rekabet etmesini doğru bulmayan EBSO Başkanı Atıl Akkan, ‘‘Çatışmak yerine işbirliği yapılmalı’’ dedi.

ELEKTRİK ihalesinde İzmirliler arasında yaşanan rekabetin bir benzeri de Çeşme Limanı'nda yaşanacak. Belediyesi ve Çeşme Güçbirliği'ni arkasına alan Ege Sanayi Holding Başkanı Kemal Çolakoğlu'nun ardından, ASAD Enerji adına Cem Bakioğlu da limana talip olduğunu açıkladı.

ANCAK, Bakioğlu sanayici ve işadamı arkadaşlarının tepkisini aldı. İzmir ve Ege'nin dış ticareti açısından çok önemli olan Çeşme Limanı konusunda İzmirli işadamlarının rekabet etmesini doğru bulmadığını söyleyen EBSO Başkanı Atıl Akkan, ‘‘Çatışmak doğru değil, işbirliği yapılmalı’’ dedi.

İzmir kazansın

ASAD Enerji Yönetim Kurulu'nun, 20 Mayıs'ta şartnamelerin ilan edilmesi beklenen ihaleye girme konusunda karar almadığını iddia eden Akkan, ‘‘Bu ihalede amaç ihaleyi İzmirli işadamlarının alması, İstanbul'a kaptırmamak. Bunun için doğru olan şey güçbirliği’’ diye konuştu.

AKKAN'a destek veren İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da ihaleye güçbirliği oluşturularak girilmesini doğru bulduğunu belirtti. Denizcilik alanında herkese ve her gruba yetecek kadar yatırım alanı olduğunu vurgulayan Demirtaş, ‘‘Bunun için rekabete gerek yok’’ dedi.

Sıcak mesajlar

AKKAN'ın ASAD Enerji'nin ihaleye girme yönünde bir kararı olmadığı iddiasını yalanlayan Bakioğlu, Çolakoğlu'yla işbirliği yapabilecekleri mesajını verdi. Çolakoğlu ise herkesle herşeyi paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

CEM BAKİOĞLU

ASAD tüzüğünü değiştirdi

ASAD Enerji olarak Çeşme Limanı'yla birlikte, Kuşadası ve Güllük Limanları'na da talip olduklarını açıklayan Cem Bakioğlu, ‘‘İhalelere katılabilmek için sermaye şirketi olan ASAD Enerji'nin tüzüğünü değiştirdik. Akkan, ASAD Enerji'nin yönetiminde mi ki? Nereden biliyor, karar almadığımızı’’ dedi.

EGE Sanayici Holding'le işbirliği yapabileceklerinin mesajını veren Bakioğlu, Çeşme Güçbirliği Başkanı Kemal Kürekçi ve Çolakoğlu'yla görüştüklerini belirtti. Bakioğlu, Çolakoğlu'ndan işbirliği konusunda teklif beklediklerini söyledi.

KEMAL ÇOLAKOĞLU

Paylaşıma, her zaman hazırız

125 ortaklı Ege Sanayicileri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çolakoğlu ise Çeşme Limanı'nın ihalesine girebilmek için Çeşme Güçbirliği ve Çeşme Belediyesi'nin desteğini aldıklarını söyledi, ‘‘Çeşme Belediyesi yüzde 10, Çeşme Güçbirliği ise yüzde 40 ortağımız. Bizim payımız ise yüzde 50. Çeşme Limanı'nı yoğun olarak kullanan Ulusoy firması ile de görüştük. İhale aşamasının geçilmesinin ardından Ulusoy firmasıyla ortaklık kurabileceğimiz ortaya çıktı. Biz her zaman her ortamda paylaşıma hazırız. Hiçbir iddiamız yok. Cem Bey'le güçbirliği oluşturma konusunu görüştük’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!