Bir ölüm, 5 yaşam

Güncelleme Tarihi:

Bir ölüm, 5 yaşam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

İZMİR’de geçen hafta hiçbir sağlık problemi yokken aniden fenalaşan Birgül Kayadeniz’e (58) götürüldüğü İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin kanaması teşhisi konuldu, hemen ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Yoğun bakımda bir hafta hayat mücadelesi veren Kayadeniz’in önceki gün beyin ölümü gerçekleşti.Annelerinin organ bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu, sağlığında bu konu gündeme geldiğinde, “Ölürsem organlarım boşa gitmesin, bağışlayın” diyen kızları, bu sözü vasiyet kabul etti ve organlarını bağışladı. Birgül Kayadeniz’in böbrekleri hayata veda ettiği hastanede alıcı buldu. Böbreklerinden biri 16 yıldır yaşamını diyalize bağlı sürdüren ev kadını 35 yaşındaki Özcan Yargı’ya, diğeri ise 12 yıldır yetmezlik çeken 23 yaşındaki Adip Koganç’a hayat hediyesi oldu.

Kayadeniz’den alınan kornealar da yine aynı hastanede 79 yaşındaki Kamile Güler’le 14 yaşındaki Barış Erdoğan’a ışık oldu. Birgül Kayadeniz’in karaciğeri ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde şoförlük yapan 37 yaşındaki Mehmet Sait Öztop’a nakledildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!