Bir bedende iki hatıra

Güncelleme Tarihi:

Bir bedende iki hatıra
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 01:05

İZMİR’de kalp hastalığı yüzünden yaşamak için tek umudu nakil olan Tayfun Erdem (26), Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Sayılı günleri kalan Erdem'e, umutlu haber Bodrum'dan geldi. Ailesiyle İngiltere'den tatile gelen Craig Oliver Beston (17), beyin kanamasından can verdi. Ancak beyin ölümü sırasında aile Oliver'in organlarını bağışladı.

Oliver'in kalbi, Ege Üniversitesi Hastanesi'ndeki nakille Erdem'e yaşam verdi. Yepyeni bir yaşama başlayan ve çalışan Tayfun Erdem, Oliver'ı hiç unutamadı. Ailesine ulaşmak için yıllarca uğraştı, bir hafta önce facebook üzerinden bunu başardı. Onlarla sohbet etti, oğullarının kalbinin kendisine attığını söyledi. Oliver'in resmini de alan Tayfun Erdem, dövme sanatçısı arkadaşı Taşkın Gümüşoğlu’ndan bunu vücuduna taşımasını istedi. Avuç içindeki kalpte Oliver'in resminin olduğu dövme, Tayfun Erdem'in vücuduna işlendi.

Bir bedende iki hatıra

Haberin Devamı

Aileye ulaştım

Erdem, “17 Ekim 2006 tarihi benim hayata tekrardan 'Merhaba' deme tarihim. Ama Oliver'ın ailesi için hayatlarının en kara günü. Baba Bob Beston'a ulaştım. Babasının facebook sayfasını incelediğimde Oliver'ın mezarını gördüm. Oliver gitar çalmayı çok seviyormuş, mezarında da gitarı duruyor. Şimdi tek amacım İngiltere'ye gidip 17 Ekim tarihinde Oliver'ın mezarını ziyaret etmek. 8 yıldır her ölüm gününde Alsancak İngiliz Konsolosluğu'nun yakınındaki kiliseye giderek Oliver için dua ediyordum. Umarım bu yıl duamı mezarı başımda edebilirim” dedi.

Organ bağışı için de çağrı yapan Tayfun Erdem, “Bir insanın hayatını kaybetmesi acı ama sonuçta o insanın organları bağışlandığı an, en az 5 insanın hayatı kurtuluyor. Bu hastaların ailelerinin yaşamı da değişiyor olumlu yönde. Organ nakli her an bizlere, aile üyelerimize gerekli olabilir. Bu yüzden bedenleri çürütmek yerine başka bedenlerde yaşatalım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!