Bir arayışın öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Bir arayışın öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:39

TÜM dünyada bir akım olan ve insanı insan yapan değerin sevgi olduğunu hatırlatan “Bedava Sarıl” yani “Free Hugs”ı İstanbul’dan sonra İzmir’e taşıyan Gökhan Atış ve Yuuka’nın masal gibi hikayesi, en az etkinlik kadar dikkat çekici.

Haberin Devamı

Bu kucaklaşma, Gökhan’ın ruh eşini bulmak için yazdığı öykü kitabını Taksim Meydanı’nda dağıtması ve Yuuka’ya Hindistan’da bir kasabaya kavuşmasıyla başladı.

BARIŞA KUCAK AÇ

Önceki gün Bostanlı Pazar Yeri çok ilginç bir etkinliğe sahne oldu. Gezgin çift Gökhan Atış, eşi Yuuka ve 3 yaşındaki çocukları Maya’nın da dahil olduğu renkli bir grup, “Barışa Kucak Aç” sloganıyla ellerinde sebze ve meyve poşeti taşıyan İzmirlileri kucakladı. İnsanların yüzünde bir gülümseme yaratmak için Avustralyalı Juan Mann’ın başlattığı ve tüm dünyada büyük ilgi gören “Free Hugs” (Bedava Sarıl) etkinliği BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi sayesinde İzmir’e taşındı. Etkinliğin özel konukları Gökhan ve Yuuka’nın öyküsü ise inanç ve sevginin her zorluğu aştığını bir kez daha ortaya koydu.

Haberin Devamı

Bir arayışın öyküsü

KİTABI TAKSİM'DE DAĞITTI

Gökhan ve eşi Yuuka, etkinlik öncesi serüvenlerini Hürriyet’e anlattı. Uzun yıllar gemilerde uzak yol vardiya zabiti olarak çalışan Gökhan, bir gün hayatının anlamını sorguladı ve ruh eşini aramaya karar verdi. Ruh eşine ithafen 2008’de bir kitap yazan Gökhan Atış, kitaptan bin tane bastırdı, bir kısmını Taksim Meydanı’nda dağıttı. Kitapta da ruh eşini arayan Gaak, Hindistan’da Baap’a kavuşuyor ve Maya adında bir kız çocukları oluyordu. Gökhan, dört yıl sonra aynen kitapta yazdıklarını yaşayacağını o zaman bilmiyordu.

DİPLOMALARINI YAKTI

11 Kasım 2011’de ıssız bir Ege kumsalında yolculuk kararını alan gezgin, hikayesini şu sözlerle anlattı: “Yolculuğumun 45’inci gününde de ikiz ruhum olan Yuuka ile Hindistan’ın Pushkar Kasabası’nda birbirimize kavuştuk. Bu buluşma, gözlerimi bağlayıp, uçurumun kenarından aşağıdaki küçücük saman yatağının içine atlamam için bana cesaret vermişti. Uzak yol vardiya zabiti olduğumu kanıtlayan bütün diplomaları, sertifika ve denizci pasaportlarımı yakıp, yeni hayatıma doğru adım attım.’’

YETENEKLERİMİ KEŞFETTİM

Haberin Devamı

Yaklaşık 12 yıldır Japonya’da şifacılık yapan Yuuka sayesinde kendi yeteneklerini de keşfettiğini dile getiren Gökhan Atış, “Tanıştıktan sonra Yuuka benden Hindistan’da ilk kez gördüğüm Tibetian singing Bowls’u çalmamı istedi. çalmaya başladığımda uzun süredir kaybettiğim birşeyi bulmuş gibi oldum. Biz tanışır tanışmaz birbirimizi tamamladığımızı gördük ve Japonya’ya yerleştik. orada Heaven Earth House adını verdiğimiz bir şifahanemiz var. Aslında orası bizim evimiz. Kızımız maya da üç yıl önce orada dünyaya geldi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!