Beyobası'nda kışlık süs bitkileri için fideler toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Beyobasında kışlık süs bitkileri için fideler toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 15:53

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın başlattığı 'Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi' projesiyle yazın 1 milyon 670 bin süs bitkisi yetiştiren Beyobası üreticileri, ilk deneyimlerinde yüzde 93 başarı elde etti. Üreticiler şimdi de, kışlık süs bitki üretimi için harekete geçti.

Haberin Devamı

Köyceğiz'in Beyobası Mahallesi'nde yazın 1 milyon 670 bin süs bitkisi yetiştiren üreticiler, şimdi de kış için harekete geçti. Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, kış için ilk fidelerini de toprakla buluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, "Muğlalı üreticilerimize bir kazanç kapısı açmak için başlattığımız projemizde, beklediğimizden çok daha güzel sonuçlar elde ettik. Birçok ilde yapılmaya çalışılan ancak çoğunun başarısızlıkla sonuçlandığı böyle bir projede, daha ilk sezonda elde edilen yüzde 93'lük başarı hepimizi gururlandırdı. Muğla üreticisi, gücünü süs bitkileri sektöründe de gösterdi. Şimdi de sıra kış sezonu üretiminde. Üretim için sipariş edilen fidelerin ilk partisi, Beyobası seralarımıza ulaştı. Bu fideler, üretim seralarımızda yetiştirilerek il genelimize yayılacak. Pilot bölge olarak seçtiğimiz Beyobası'ndaki bu üretim heyecanını, çok yakında diğer bölgelerimize de yayacağız. Teknik personelimiz, bu konuda eğitim ve araştırma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!